anezi - radoznala budalo | 2020.

Anezi predstavlja svoj deveti singl naziva “Radoznala budalo”, njezinu prvu regionalnu suradnju, ali i najzahtjevniji spot do sada

Anezi predstavlja svoj deveti singl naziva “Radoznala budalo”! Dodamo da je ovo njezin prvi singl koji je nastao u suradnji sa sarajevskim skladateljem Gordanom Dizdarevićem. Naime, Dizdarević je autor skladbe, a Anezi je zajedno s njim koautorica teksta. Na ovom singlu se po četvrti put nastavlja suradnja s Borisom Đurđevićem, ali ovaj put on potpisuje samo aranžman. A važno je dodati da je spot za pjesmu “Radoznala budalo” produkcijski najzahtjevniji u dosadašnjoj karijeri. Spotu ne nedostaje postprodukcijskih efekata, poput nadogradnje ulice, vatre i animiranih kipova. Za spot je zaslužan renomirani redatelj Dario Radusin, s kojim Anezi surađuje po šesti put.

A po prvi put u svojim spotovima, ova pjevačica koreografirano pleše uz profesionalne plesače! Koreografiju je osmislila Jelena Đukanović, poznatija kao Mss Jelchi, iz plesnog studija Station No. 5. Pjesma joj je bila poslana s gotovom glazbom i tekstom, međutim, Anezi se u tematici pjesme nije pronašla, ali joj se melodija refrena i sintagma “radoznala budalo” toliko jako svidjela da je pitala autora Gordana Dizdarevića može li sama napisati novu tematiku pjesme koju bi prilagodila “radoznaloj budali”? Skladatelj joj je to nesebično dozvolio i u konačnici je bio jako zadovoljan onime što je ova pjevačica napisala.

Ukratko, radi se o jednoj brzoj pjesmi, jakog refrena i životne teme za koju Anezi kroz smijeh kaže: “Malo je osoba koje to nisu proživjele!” A ova pjevačica s ovom pjesmom nastavlja svoje akustične projekte, ali ovaj put u tamburaškom aranžmanu. Sve je snimljeno u Sarajevu u studiju skladatelja Gordana Dizdarevića, uz pomoć Tamburaškog sastava Dukati iz Širokog Brijega. Premijera spota za tu verziju će izaći tjedan dana nakon originalne verzije – u četvrtak, 2. ožujka 2020. godine, a u njemu će se moći vidjeti kako je izgledalo snimanje uz jedno veselo cijelodnevno druženje u Sarajevu. Više o Anezi doznajte putem njezinog Facebook profila.

VIDEO: Anezi – Radoznala budalo

Tagged