elio pisak, alen vitasović, edi maružin i dražen turina šajeta | 2020.

Alen Vitasović izbacio prvi singl “Vrime je za doma poć” za Dancing Bear

Alen Vitasović, obožavani multitalentirani istarski bard i jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika čije nas pjesme uveseljavaju zadnjih nekoliko desetljeća, izbacio je prvi samostalni singl za diskografsku kuću Dancing Bear! Svoju novu glazbenu etapu otvara video spotom za novu pjesmu “Vrime je za doma poć”. A u njemu je na jedno mjesto okupio vesele duše i žive legende istarske glazbe. Pogađate, to su Dražen Turina – Šajeta, Elio Pisak i Edi Maružin iz Gustafa!

Ponukani letargijom i lošim vibracijama koje vladaju tijekom nezahvalne i svima iscrpljujuće 2020. godine koja je rezultirala velikim posljedicama i na glazbenoj sceni, ova vrhunska četvorka odlučila je zaokrenuti cijelu priču u pozitivu zaputivši se u selo Kremenje kraj Momjana gdje su ih u konobi Pjero ugostili vrsni domaćini Pjero i Kijo Jelovac. Nije trebalo dugo da neponovljiva ekipa, upravo u ovakvom opuštenom ambijentu popraćenom neizostavnim istarskim specijalitetima, domaćim sirom i pršutom, janjetinom ispod peke i malvazijom, druženje protegne kroz čitavu noć pa sve do ranih jutarnjih sati. Naravno, pritom su se držali strogih naputaka glavne poruke pjesme.

“Ako sad ne pojden doma, ako sad ne partin spat, ki će jutro poć na delo, ki će živega me stat. Ma kako ću partit doma, ma kako da pojden spat, kad je lipo i prelipo, z vami cilu noć kantat”, poručio je Alen. Singl Vrime je za doma poć skladao je Marko Tomasović, a stihove je napisao Robert Pilepić. Aranžman je djelo Saše Valenčića. Scenarij, režiju, video produkciju te color grading potpisuje Luka Brgić, dok je titula camera & drone operatera pripala Danielu Cerinu iz AERIAL Productiona.

Tko je zapravo ovaj popularni istrijan?

U svojoj iznimno bogatoj i živopisnoj karijeri Alen Vitasović izbacio je brojne uspješnice poput pjesama. Izdvojit ćemo Ja ne gren, Gušti su gušti, Ne moren bez nje, Bura i Jenu noć. No, tu su i mnoge druge. A Alen se glazbom aktivno bavi više od 40 godina. S pet godina počeo je svirati harmoniku i krenuo nastupati s ocem. S 12 godina osniva svoj prvi glazbeni sastav LADA. I dalje uči svirati brojne druge instrumente, da bi 1993. godine počeo samostalnu pjevačku karijeru hitom Ne moren bez nje. Nakon ove pjesme nanizao je brojne uspješnice i suradnje te brojne koncerte.

U moru Alenovih postignuća vrijedi istaknuti i podatak da je 1997. godine odlukom predsjednika Republike Hrvatske dobio Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. A od recentnijih uspjeha spomenut ćemo i Alenov duet s Božidarkom Matíjom Čerinom na ovogodišnjem natjecanju Dora. Njih dvoje ne nastupilo s energičnom i modernom etno pjesmom Da se ne zatare, koju je publika glasovima smjestila na visoko četvrto mjesto ukupnog poretka njima najupečatljivijih nastupa na ovom glazbenom natjecanju. A što Alen radi i stvara pratite na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Alen Vitasović – Vrime je za doma poć

Tagged