aklea neon - what i want | 2019.

Aklea Neon, osječka vila ritma i beata, predstavlja singl “What I Want”

Aklea Neon, mlada osječka vila ritma i beata, predstavlja novi singl “What I Want”. Zarazni afro zvuk i melodičan vokal uz mantričke ethno dionice Akleu smještaju među glazbena iznenađenja godine. Ovog puta autentična kantautorica predstavlja nam se u reggae i dub stilu koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kroz senzibilnu montažu videa snimljenog u Peruu to je simbolički prikazala nezavisna filmska umjetnica Iva Gavrilović.

“Kako i bi kad niti jedna duša nije ravna. Moja treća bebica What I Want potraga je za sobom kroz pustinjske dine i odnos s drugima. A na kraju shvatiš da vijaš sama svoj rep, kao moj čukac”, rekla je Aklea. “Six degrees of separation your soul knows not one, human to human sunray to sun…” – to je samo je djelić svjesne lirike za koji se Aklea Neon odlučuje od početka svoje karijere. U stilu Natalie Rize ili Jah9, Aklea pokazuje kako njene glazbene vibracije titraju i izvan Hrvatske. A iako je glazba snimljena u Londonu, za produkciju je zaslužan Robert Martinović poznatiji kao Dr. Obi, jedan od utemeljitelja reggae zvuka na našim prostorima.

“Ovoga puta to je bio video za novi singl. Voziti se pustinjom Perua motorom, ostaviti na guzi sve boje zemlje koja je tamo i smeđa i žuta i crvena i siva i zelena i narančasta i bijela i crna i onda skoro sletjeti u ocean, neopisivo je. Ali moj partner i snimatelj, avanturist SoyTribu, uspio je to uhvatiti dronom. Najbolje da kliknete play i sami upijate tu nestvarnu ljepotu”, dodala je Aklea.

Putujuća glazbenica tijekom svojih nomadskih ruta najčešće snima novi materijal

Još jedna posebnost ove kantautorice je što nastupa kao one-woman-bend. Nakon završetka svoje prve samostalne turneje tijekom koje je od Dubrovnika do Berlina održala četrdesetak koncerata, Aklea se vratila u Zagreb gdje je u četvrtak, 24. listopada 2019. godine u klubu Vinyl održala sjajan koncert kojim je najavila jesensku turneju. Osim promocije What I Want singla u Vinylu je predstavila i novi dub projekt Sista salute uz reggae selektoricu Omegu Blondie (Mirna Mandić).

“Niti ja ne mogu vjerovati koliko sam lokacija promijenila u samo nekoliko mjeseci. Street pulse mi je stvarno dao krila”, komentirala je Aklea uspješnu ljetnu turneju. “Na kantautorskoj sceni cure su sada već jake, ali malo djevojaka uzima mikrofon u sound system kulturi. A kada imaš nešto za reći, najbolje je to reći jako glasno. Sound system ima sve potrebne decibele”, poručila je Aklea Neon. Više o Aklei doznajte na njezinoj Facebook stranici.

VIDEO: Aklea Neon – What i want

Tagged