rene bitorajac & sonja švec španjol | emisija kolibris | 2021.

Rene Bitorajac govorit će svom o umjetničkom djelovanju u emisiji KolibriS u srijedu, 17. veljače 2021. godine

U goste nove emisije KolibriS dolazi Rene Bitorajac. Riječ je o poznatom hrvatskom filmskom, kazališnom i televizijskom glumcu rođenom 1972. godine u Zagrebu. No, on nije samo glumac, već je i scenarist, producent, redatelj, voditelj i poduzetnik u kulturi. Rene je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu i poznat je po ulogama u TV serijama “Bitange i princeze” i “Naša mala klinika“. Također, glumio je i u brojnim filmovima od kojih ističemo “ZG80”, “Kako je počeo rat na mom otoku” te “Ničija zemlja”, koji je osvojio Oscara i Zlatni globus za najbolji strani film.

Tu je i film Metastaze u kojem je za ulogu Krpe dobio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu i film. Za film Ljudožder vegetarijanac u kojem je za ulogu dr. Babića također je dobio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu, ali i brojne druge međunarodne nagrade. Dodajmo da su Branko Đurić Đuro i gost ovotjedne emisije KolibriS Rene Bitorajac osnovali i pokrenuli 2018. godine prvo i jedino privatno kazalište s vlastitom zgradom i pozornicom u Hrvatskoj.

Kazalište se zove Luda kuća, a samo u prvoj godini postojanja posjetilo ga je više od 40.000 gledatelja. Samo kazalište je gostovalo u 50-ak gradova, odigralo pet premijernih naslova te ugostilo 30-ak predstava iz zemlje i regije. Emisiju u kojoj gostuje Rene Bitorajac možete premijerno pratiti na Youtube kanalu emisije KolibriS u srijedu, 17. veljače 2021. godine, s početkom u 20 sati.

O emisiji KolibriS

Emisija KolibriS pokrenuta je s ciljem predstavljanja kvalitetnih umjetnika i projekata. No, cilj je i obrada ključnih problema s kojima se susreću svi koji djeluju o ovom području. Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg se predstavlja samostalno umjetničko djelovanje gosta. Ali ona obrađujemo i druge ključne teme. A one su nezavisno djelovanje, percepcija i valorizacija umjetnosti u javnosti te važnosti umjetnosti u životu pojedinca.

Jedinstvenost emisije KolibriS leži u činjenici da ju vodi osoba iz struke. A ona je nezavisna kustosica i povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol. I ona kroz zanimljiv i ugodan razgovor otvara relevantne teme i stavlja u fokus samog gosta-umjetnika.

VIDEO: Rene Bitorajac gost emisije KolibriS

Tagged