zračna luka franjo tuđman zagreb / travanj 2017.

Zračna luka Franjo Tuđman treću godinu zaredom certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima pandemije koronavirusa

Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb je treću godinu zaredom s uspjehom prošla zahtjevan proces provjere upravljanja i dodatnog poboljšanja svih mjera zaštite od COVID-19 infekcije u zračnoj luci. Tako je zagrebačka zračna luka, nakon potvrđenih akreditacija za 2020. i 2021. godinu, ponovno certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima pandemije koronavirusa za 2022. godinu. U procesu nove akreditacije, poseban naglasak je stavljen na dodatno poboljšanje uspostavljenih zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama. Dodajmo da je taj proces razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World).


Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja. Također, poduzimaju se sve mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Program je izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations. Uz to, sve se obavlja sukladno najboljim primjerima iz industrije. U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da uspješno provodi sve propisane mjere. Ukratko, Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima. Shodno tome, ponovno je dobila Certifikat AIRPORT HEALTH ACCREDITATION u trajanju od narednih 12 mjeseci. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Zračne luke Franjo Tuđman na adresi zagreb-airport.hr.

Tagged