snijeg u zagrebu - vatikanska ulica, zagreb - veljača 2014.

Zimska služba Zagrebačke županije spremna za nadolazeću zimu 2020.

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju 2020/2021., a za što je osigurano 14,2 milijuna kuna.

Županijska uprava za ceste (ŽUC) Zagrebačke županije organizira provođenje zimske službe na 1.230 kilometara županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije raspoređenih u III. i IV. razinu prednosti u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2021. godine. Za to je osigurano 29 vozila s ralicama i posipačima, 1 freza za snijeg te 5.000 tona soli i 5.000 m3 sipine.

Radove zimskog održavanja izvode Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. i to putem stožera zimske službe kroz sedam mjesta pripravnosti – Zaprešić, Samobor, Velika Gorica, Goričica, Jastrebarsko, Vrbovec, Ivanić Grad. Na području Zagrebačke županije nalazi se i 430 kilometara državnih cesta (I. i II. razina prednosti) za čiju su prohodnost nadležne Hrvatske ceste, a za njihovo održavanje osigurano je 5.700 tona soli te 2.030 m3 sipine.

Ceste III. razine prednosti su uglavnom županijske ceste te lokalne ceste većeg prometno – ekonomskog značaja s autobusnim linijama, prilazi željezničkim postajama i važnijim industrijskim i turističkim centrima na kojima se prohodnost osigurava od 5 do 20 sati, s mogućnošću zastoja do dva sata između 20 i 5 sati kod prosječnog sniježenja. Također, tu je i osiguranje jednog prometnog traka s mogućnošću zastoja od dva sata između 20 i 5 sati kod iznadprosječnog sniježenja.

Ceste IV. razine prednosti su neke županijske ceste manjeg prometno – ekonomskog značenja

Kao i sve lokalne ceste koje nisu u III. razini prednosti, a njihova se prohodnost mora osigurati od 7 do 20 sati te su kod prosječnog sniježenja mogući kraći zastoji, a kod iznadprosječnog sniježenja mogući su zastoji do jednog radnog dana.

Ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu na korištenje adekvatne zimske opreme na svojim automobilima i prilagođavanje brzine vožnje uvjetima na cesti.

Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije na adresi zuczg.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -