žičara sljeme - gračansko dolje, zagreb | siječanj 2020.

Žičara Sljeme zbog redovnog servisnog pregleda neće voziti 16. i 17. kolovoza 2022.

Zbog redovnog servisnog pregleda, žičara Sljeme neće biti u pogonu u utorak i srijedu, 16. i 17. kolovoza 2022. godine. Dodajmo da je servisni pregled propisan od strane proizvođača opreme i obvezan je sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti. Ovaj servisni pregled će obuhvatiti provjere i ispitivanja svih segmenata pogona i pregled užeta i stupova. Također, ispitivat će se kočioni sustav te provjeriti elektroničke sklopove i senzore.

Servisni radovi koji će se obaviti 16. i 17. kolovoza su uobičajeni. Naime, riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se “ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare”. Dok žičara Sljeme ne vozi, za putovanje na vrh zagrebačke planine Medvenice građanima Zagreba i njihovim posjetiteljima preporučuje se korištenje autobusne linije 140 koja na Sljeme vozi s terminala Mihaljevac. Više informacija doznajte na mrežnoj stranici na adresi zicarasljeme.com.

Žičara Sljeme nudi cijene karata formirane u tri kategorije

Prva kategorija i najniža cijena bit će za osobe koji imaju mjesečni ili godišnji kupon ZET-a. Cijene za tu kategoriju bit će identične kao i u promotivnom razdoblju. Odrasli će plaćati 30 kuna za kartu u jednom smjeru i 50 kuna za povratnu kartu. Mladi od 15 do 24 godine te stariji od 65 godina plaćat će kartu u jednom smjeru 20 kuna. Povratna karta u ovoj kategoriji iznosi 30 kuna. Za djecu mlađu od 15 godina i osobe s invaliditetom koji ostvaruju pravo na besplatni prijevoz vozilima ZET-a vožnja žičarom je besplatna.

Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane koji nemaju ZET-ov pretplatni kupon. Cijena za odrasle bit će 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu. Za mlade od 15 do 24 godine, kao i starije od 65 godina cijena karte će biti 25 kuna za jedan smjer. Povratna karta će koštati 40 kuna. Za djecu mlađu od 15 godina te osobe s invaliditetom koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz vozilima ZET-a, vožnja žičarom će i dalje ostati besplatna.

Treća kategorija karte se odnosi na osobe koje nisu iz Zagreba i nemaju ZET-ov pretplatni kupon. Odrasli će plaćati 75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu. Mladi od 15 do 24 godine i stariji od 65 plaćat će 50 kuna za jedan smjer i 75 za povratnu kartu. Za djecu mlađu od 15 godina i osobe s invaliditetom cijena će biti 20 kuna za jedan smjer. Za povratnu kartu morat će se izdvojiti 30 kuna.

Tagged