žičara sljeme - donja stanica - veljača 2022.

Žičara Sljeme prvog dana rada privukla veliki broj Zagrepčana!

Žičara Sljeme je prevezla i svoje prve putnike! Oni su krenuli u četvrtak, 24. veljače 2022. godine u 9 sati s Donje postaje na vožnju Žičarom do vrha zagrebačke planine Medvednice. Interes za vožnjom iznimno je velik, a pristizali su putnici svih uzrasta – od najmanjih skijaša do umirovljenika. Dodajmo da se do 12 sati Žičarom u jednom smjeru prevezlo više od 2.500 putnika, a pritom nisu zabilježene nikakve poteškoće.


Do Donje postaje Žičare Sljeme svakih desetak minuta pristižu grupe građana i tramvajskom linijom 15. Zato se povremeno stvara red za kupnju karata i ulazak u gondole, no sve protječe bez poteškoća i u dobrom raspoloženju. Obzirom na iznimno velik interes, građani se mole za strpljene prilikom čekanja na ulazak u gondole i početak nezaboravne vožnje.

Žičara Sljeme Vas poziva na vožnju uz promotivne cijene karata

Važno je istaknuti kako pravo na besplatne karte imaju djeca do 15 godina starosti te osobe s invaliditetom koje ostvaruju pravo na besplatan prijevoz temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba. Naglašavamo kako su i ti korisnici obvezni na šalteru prodaje preuzeti svoju besplatnu kartu kako bi se registrirali prilikom ulaska u gondole.

Kako bi se izbjegle eventualne prometne gužve u zoni Gračanskog dolja, za dolazak do Donje postaje svakako savjetujemo korištenje linija javnog gradskog prijevoza. Do početne postaje prometuju autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme), 227 (Svetice – Gornji Bukovac – Gračansko dolje) i 233 (Mihaljevac – Markuševec). Autobusna stajališta uspostavljena su na Gračanskoj cesti, u zoni Žičare Sljeme.

Ukoliko se do Žičare odlučite doći tramvajem, potrebno je na okretištu Mihaljevac nastaviti putovanje tramvajskom linijom 15 (Mihaljevac – Gračansko dolje). Podsjetimo, do Mihaljevca stižete tramvajskim linijama 8 ili 14. Na četvrtom, odnosno zadnjem stajalištu Gračansko dolje, ugledat ćete impresivan objekt Donje postaje Žičare. Vožnja od okretišta Mihaljevac do Žičare traje pet minuta.

Cijene karata za vožnju Žičarom

Radno vrijeme prodavaonice karata u donjoj postaji Gračansko dolje je radnim danom od 9 do 16.30, a subotom i nedjeljom od 8 do 17.30 sati. Radno vrijeme na gornjoj postaji Sljeme je radnim danom od 9 do 17, a subotom i nedjeljom od 8 do 18 sati. Dodajmo da djeca do 15 godina i osobe s invaliditetom voze se besplatno. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr.

Odrasle osobe:
– jednosmjerna karta: 30 kuna
– povratna karta: 50 kuna

Osobe starije od 65 godina:
– jednosmjerna karta: 20 kuna
– povratna karta: 30 kuna

Mladi od 15 do 24 godine:
– jednosmjerna karta: 30 kuna
– povratna karta: 50 kuna

Tagged