žičara sljeme - gračansko dolje, zagreb - siječanj 2020.

Žičara Sljeme ponovo vozi od subote, 16. travnja – omogućen je i prijevoz bicikala!

Žičara Sljeme ponovno će biti otvorena od subote, 16. travnja 2022. godine, a uz ponovo otvorenje, donosi i dvije novine! Podsjetimo, žičara je bila privremeno zatvorena desetak dana zbog dodatnih radova na dodatnom smanjenju buke. Obzirom na toplije vrijeme i sve dulje dane, a što će zasigurno potaknuti i sve veći broj građana i gostiju Zagreba da žičarom krenu na Sljeme i uživaju u aktivnostima na otvorenom, novo radno vrijeme žičare je radnim danom od 10 do 19 sati! Vikendom, blagdanima i praznicima zagrebačka Žičara će voziti od 9 do 19 sati.


Također, “osluškujući potrebe i prijedloge biciklista, kako rekreativaca, tako i profesionalaca koji su iskazali izniman interes za prijevoz bicikala žičarom”, Žičara Sljeme će od subote, 16. travnja, omogućiti i prijevoz bicikala!

Biciklistima će uz voznu kartu biti dostupna dodatna karta za prijevoz bicikla

Cijena te dodatne karte je 20 kuna u jednom smjeru. Dodajmo da je u jednoj gondoli moguć je prijevoz dvije osobe i dva bicikla. Putnici koji u gondolu ulaze s biciklima obvezni su obratiti pozornost kako prilikom vožnje žičarom ne bi oštetili opremu ili ugrozili ostale korisnike. A to je važno kako bi se prevezli na siguran način na obostrano zadovoljstvo.

Na ovaj način najljepši zagrebački obronci postat će još dostupniji ljubiteljima biciklizma, kao i onima koji to tek namjeravaju postati. Pozivamo i sve ostale sugrađane, kao i posjetitelje našega grada, da dođu na žičaru i dožive Zagreb kao da im je na dlanu!

Žičara Sljeme nudi promotivne cijene do kraja travnja

Za sve korisnike žičare dobra je vijest kako će razdoblje prijevoza prema dosadašnjim, promotivnim cijenama, biti produljeno tijekom cijelog travnja! Točnije, promotivno razdoblje prestaje u nedjelju, 1. svibnja 2022. godine. Podsjetimo, cijena karte za odrasle osobe iznosi 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu. Za mlade od 15 do 24 godine te za osobe starije od 65 godina cijena karte u jednom smjeru je 20 kuna, odnosno 30 za povratnu kartu.

Za djecu mlađu od 15 godina kao i osobe s invaliditetom koji ostvaruju prava na besplatni prijevoz vozilima ZET-a, vožnja žičarom je besplatna. Dodajmo da će novi cjenik s većim cijenama karata bit će u primjeni od ponedjeljka, 2. svibnja. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr.

Tagged