zet zagreb | dani otvorenih vrata 2023

ZET Zagreb povodom svoje 132. obljetnice organizira manifestaciju “Dani otvorenih vrata” i to 16. i 17. rujna 2023. godine

ZET Zagreb povodom 132. obljetnice, a u sklopu Europskog tjedna mobilnosti 2023, organizira manifestaciju “Dani otvorenih vrata”. A ta će se obljetnica održavati u krugu tvrtke u Ozaljskoj ulici na broju 105 u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna 2023. godine od 9 do 17 sati. Dodajmo da je riječ o prvoj takvoj manifestaciji kojom će ZET Zagreb sugrađanima pružiti jedinstveni uvid u svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza. Uz to, predstavit će se i njegova bogata tradicija, kulturno-tehnička baština i razvoj. A također, predstaviti će se i dio vrijednih radnika čiji je svakodnevni trud utkan u funkcioniranje prijevozne usluge.


Posjetitelji će imati mogućnost razgleda tramvajske radionice u kojoj se na vozilima izvode najsloženiji popravci. Dodajmo da će imati priliku i razgledati kultno spremište tramvaja iz 1936. godine organiziranom vožnjom tramvajem uz stručno vodstvo. U dvorištu ZET-a bit će izloženi autobusi, tramvaji, ali i radna vozila koja će se moći razgledati. Za ljubitelje tehničke baštine, kao i za najmlađe sugrađane, pripremljeni su posebni izlošci. A tu će se predstaviti segmenti vozila i njihovo održavanja. Također, moći će se vidjeti i unikatne makete vozila koje su zasluga grupe vrijednih entuzijasta.

Kako bi se posjetiteljima omogućio još jednostavniji dolazak do Remize, u prometu će od 10 do 16 sati biti besplatna tramvajska linija broj 21 koja će svakih 30 minuta prometovati kružnom trasom. Točnije, vozit će na trasi Ljubljanica – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Trg bana Josipa Jelačića – Ljubljanica. Tramvaji će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima, a riječ je o posebnim vožnjama koje podsjećaju na neka prošla vremena, s obzirom na to da će na liniji voziti dva muzejska tramvaja. Ulaz u dvorište ZET-a bit će omogućen iz Ozaljske, a sve sugrađane pozivamo na ovu jedinstvenu manifestaciju. ZET Zagreb poručuje – naša vrata su uvijek otvorena! Više doznajte na ZET-ovoj mrežnoj adresi zet.hr.

VIDEO: ZET Zagreb predstavlja nove Mercedesove autobuse

Tagged