željeznički kolodvor sesvete | hrvatske željeznice | 2024.

Željeznički kolodvor Sesvete kreće krajem travnja 2024. godine u obnovu, a svi će radovi biti gotovi kroz šest mjeseci

HŽ Infrastruktura d.o.o. i tvrtka Veselčić d.o.o. potpisale su ugovor za radove cjelovite obnove zgrade u kojoj se nazali Željeznički kolodvor Sesvete. Ugovor je potpisan u utorak, 9. travnja 2024. godine, a vrijedan je 297.468,62 eura (+PDV). Rok za izvođenje radova je šest mjeseci, a radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike. Također, Željeznički kolodvor Sesvete će dobiti klimatizacijske uređaje za radne prostorije i čekaonice.

“Dionica Sesvete – Dugo Selo je dionica s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Republici Hrvatskoj. Njome na dan prođe više od 200 vlakova, od kojih je 140 putničkih. Prioritet nam je poboljšati kvalitetu putovanja i zadovoljstvo putnika kako bi tom najprometnijom željezničkom dionicom u državi putovali što ugodnije. To je nastavak ulaganja na ovome području nakon što smo 2021. izgradili novo stajalište Sesvetska Sopnica. I dodat ću, u javnoj nabavi je i izgradnja dodatnog stajališta Sesvetska Sela”, rekao je, Ivan Kršić, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture.

Dodajmo da HŽ Infrastruktura trenutačno provodi velike projekte obnove i modernizacije željezničke infrastrukture. A uz obnovu i modernizaciju pruga radi se na obnovi kolodvorskih zgrada diljem Hrvatske. Trenutačno su u procesu obnove kolodvorske zgrade od Slavonije do Istre, koje se većinom financiraju iz Fonda solidarnosti EU-a ili Državnog proračuna Republike Hrvatske. A važan obol svemu tome dat će i sredstva iz kredita Europske investicijske banke. Spomenimo i da za radove na kolodvorskim zgradama koji su u tijeku planirano je više od 2,2 milijuna eura. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi hzinfra.hr.

Tagged