stipendije zagrebačke županije za 2023. godinu

Zagrebačka županija u akademskoj godini 2022/2023 dodjeljuje nove stipendije za učenike i studente

Zagrebačka županija će i u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. dodijeliti stipendije za učenike i studente. Tako će Županija imati 75 novih stipendista – 45 učenika i 30 studenta, a stipendiranje nastavlja i 138 mladih koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja. Stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, odnosno gotovo 80 eura, a za studente 1200 kuna ili gotovo 160 eura. Dodajmo da se one isplaćuju svih dvanaest mjeseci u godini, a za tu namjenu Zagrebačka je županije osigurala 2.120.000 kuna, odnosno nešto više od 281.000 eura.


Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, a od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja. Od ukupno 30 studentskih stipendija, 15 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti. Od tog broja 3 su stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 15 stipendija.

Stipendije puno znače učenicima i studentima Zagrebačke županije

Čestitavši novim stipendistima, Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije, istaknuo je kako je ulaganje u obrazovanje i mlade, ulaganje u budućnost. “Kada govorimo o školstvu u Zagrebačkoj županiji često govorimo o ulaganjima u kapitalne investicije, a po tome u samom vrhu u Republici Hrvatskoj. No, naša najveća snaga ste vi, studenti i učenici!”, rekao je Tomljenović, dodavši kako stipendije osim učenicima i studentima uvelike pomažu i roditeljima u kućnim budžetima.

Koliko stipendije znače županijskim stipendistima otkrila je ovogodišnja dobitnica Gabrijela Buljan, studentica 6. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu. “Ova stipendija mi zaista puno znači. A moram i dodati da je ovo prvi put da sam dobila nagradu za svoj uloženi trud. Inače, moj trud služi kao osiguranje za uspjeh u budućnosti. Ali nikada nisam dobila neko priznanje kao nagradu, tako da mi ova stipendija puno znači”, rekla je Gabrijela Buljan. Više informacija o aktivnostima Zagrebačke županije doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi zagrebacka-zupanija.hr.

VIDEO: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije održala sjednicu

Tagged