dodjela nagrada najboljim učenicima - stjepan kožić - zagrebačka županija - 2022.

Zagrebačka županija nagradila uspješne učenike na državnim natjecanjima održanima tijekom 2021. godine

Zagrebačka županija je na natjecanjima nagrađene učenike osnovnih i srednjih škola dodatno nagradila! Ovisno o mjestu, učenici su dobili poklon bonove u iznosu od 500, 700 i 1.000 kuna. Te nagrade je dobilo njih 89, koji su na državnim natjecanjima u protekle dvije godine osvojili jedno od prva tri mjesta. Također, poklon bon je dobilo i njihovih 62 mentora. A tim povodom tri učenika i jedna mentorica bili su na prigodnom prijemu kod župana Stjepana Kožića.


“Svjesni smo da veliki rezultati ne dolaze preko noći. Put do njih popločen je radom, trudom, učenjem i treniranjem i to je ono što vas posebno krasi“, rekao je župan Kožić, dodavši kako je upravo obrazovanje niz godina prioritet u Zagrebačkoj županiji. Uputivši čestitke, Kožić istaknuo je kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima.

Zagrebačka županija ulaže velika sredstva u uređenje svojih škola

“Prvenstveno kroz kapitalnu izgradnju, ova će godina biti rekordna i pred samim smo završetkom niza vrijednih investicija. To su ove osnovne škole u Luki, nove sportske dvorane u Bedenici i Klinča Selima, a tu je i značajna dogradnje škole i dvorane u Pušći. Uz to, naveliko se radi i na izgradnji nove sportske dvorane u Graberju Ivanićkom. Također, zelinska Srednja škola Dragutina Stražimira dobiva nove radionice i praktikume, a započela je i gradnja nove škole u Strmcu“, dodao je Kožić.

Nekadašnja stipendistica Zagrebačke županije, a danas nagrađena mentorica Irena Peruš iz jaskanske osnovne škole zahvalila se u ime svih mentora. Ona je istaknula kako biti mentor nije posao nego poziv: “Bez obzira kakav rezultat učenici postigli, natjecanja doprinose njihovom samopouzdanju. A kad k tome još i pobijede, tko sretniji od nas mentora!”

Učenici škola Zagrebačke županije su među nagrađenijima u Hrvatskoj

U protekle dvije godine na državnim natjecanjima ukupno je nagrađeno 89 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Zagrebačke županije. 45 ih je osvojilo prvo mjesto, 26 učenika dugo, a 18 učenika treće mjesto. A da su pripreme za državna natjecanja itekako intenzivne, smatra i Val Karan. On je u posljednje dvije godine kao učenik OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću sudjelovao na čak devet državnih natjecanja. A na četiri od njih osvojio je jedno od prva tri mjesta. Inače, Val je učenik s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima u predmetnoj nastavi. Danas pohađa prvi razred XV. gimnazije i stipendist je Zagrebačke županije.

Barbara Jelić od malih nogu trenira gimnastiku. Sa svojom ekipom iz samoborske OŠ Bogumila Tonija osvojila je drugo mjesto na državnom natjecanju u kategoriji sportske gimnastike. Koliko je to dobra i utrenirana ekipa bila možda najbolje svjedoči činjenica da je svake godine, od petog do osmog razreda, nastupala na državnim natjecanjima.

Dupli treninzi, bodovi na regionalnom natjecanju i odlična mentorica, prema riječima Hane Kršek recept su za prvo mjesto na državnom natjecanju iz suvremenog plesa. Hana već 12 godina pleše u plesnom klubu, a na državnom natjecanju nastupila je kao učenica velikogoričke Umjetničke škole Franje Lučića. Više o potonjoj školi doznajte na njezinim službenim mrežnim stranicama.

Tagged