zagrebačka obilaznica - izlaz zaprešić - listopad 2017.

Zagrebačka županija gradovima i općinama bespovratno dodijelila 25 milijuna kuna

Nakon već dodijeljenih 21 milijun kuna u ovoj godini, Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja dodatnih 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u poljoprivredi te prometu i komunalnoj infrastrukturi.

“Sa gradovima i općinama Zagrebačke županije u srpnju smo potpisali ugovore o potporama ukupne vrijednosti 21 milijun kuna za 126 projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te projekata financiranih EU fondovima. Ovim dodatnim sredstvima realizirat će se njih još 25 čime dajemo novi zamah gospodarskoj aktivnosti kao i kvaliteti života na području županije”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Od spomenutih 4 milijuna kuna za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijelit će se 1,6 milijuna kuna, dok će se za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijeliti 2,4 milijuna kuna.

“Potrebe na terenu su velike i često puta lokalni proračuni jednostavno nisu dostatni da bi se one zadovoljile. Zato mi je drago da ih Županija u tome može poduprijeti, istovremeno vodeći brigu o ravnomjernom razvoju cijelog područja”, zaključio je Stjepan Kožić.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

2 thoughts on “Zagrebačka županija gradovima i općinama bespovratno dodijelila 25 milijuna kuna

Comments are closed.