zagrebačka policija - škoda octavia - glavni kolodovor, zagreb - veljača 2015.

Zagrebačka policija uhitila muškarca koji je uputio “ozbiljne prijetnje po život predsjedniku Vlade”

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje i uhitila muškarca koji je uputio “ozbiljne prijetnje po život predsjedniku Vlade Republike Hrvatske”. Po objavi prijetnje na društvenoj mreži, otkriven i doveden na kriminalističko istraživanje.

Naime, izvide je policija započela temeljem dostupne informacije o ozbiljnoj prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te je trebalo potvrditi sumnju i provesti kriminalističko istraživanje kako bi se otkrila pozadina profila na društvenoj mreži.


Prijetnja na društvenoj mreži objavljena je 14. listopada 2020. godine u ranim jutarnjim satima (oko 5.35) s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog pametnog telefona pristupio svom profilu na društvenoj mreži te na taj način objavio tekst kojim je iskazao prijetnju usmrćivanjem, a pretragom njegovog mobitela policijski su službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.

Zagrebački su ga policajci uhitili, proveli kriminalističko istraživanje i predali ga pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Tagged