vesna škare ožbolt - zagreb 2021.

Vesna Škare Ožbolt o optužbi za plagiranje programa – hakirali su nas!

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba na svibanjskim Lokalnim izborima, tvrdi da su “optužbe vezane oko plagiranja njezinog Programa za razvoj Zagreba potpuno krive i promašene”.

Naime, vezano za tekst objavljen u subotu, 7. ožujka 2021. godine u Jutarnjem listu o plagiranju Programa MOST-a iz 2017. godine, Vesna Škate Ožbolt i njezin tim javlja da “prvotnom forenzičkom istragom utvrđeno da je službena mrežna stranica kampanje hakirana”. “Neovlaštenim pristupom stranici pojedini dijelovi naših rješenja su mijenjani! I to tako da su namjerno umetnuti tekstovi koji izvorno nisu naši”, rekla je Škare Ožbolt.

Kako tvrdi Škare Ožbolt, Program za razvoj Zagreba “nije mogao biti naknadno mijenjan, jer se nalazi na službenoj stranici u PDF formatu dostupnom samo za čitanje”. “Moj program je u potpunosti originalno djelo mog tima, suradnika – docenata i doktora znanosti i mene. Pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću tvrdim da su iznesene optužbe da se radi o plagijatu programa MOST-a iz 2017. godine neistinite (tada je kandidat Mosta bio Marko Sladoljev, op.a.). Dakle, Program za razvoj Zagreba nema nikakve sličnosti sa programom Mosta iz 2017. godine”, dodala je Vesna Škare Ožbolt.

Također, tvrdi da se “forenzička istraga, prateći proces digitalne forenzike, nastavlja. Nakon njezinog završetka, svi će se dokazni materijali uputiti Državnom odvjetništvu. Pristupilo se i procesu dodatne zaštite mrežne stranice kako se ovakve stvari ne bi više ponavljale.”

Vesna Škare Ožbolt se želi zaštiti od ovog i sličnih napada, a zaštitu će tražiti i sudskim putem

“Izborna utrka nerijetko je nepoštena i nedemokratska, a razvojem tehnologije samo postaje sofisticiranija. I dalje vjerujem da građanima našeg Grada trebaju pošteni ljudi sa ciljanim razvojnim programom i jasnom vizijom temeljenom na vrijednostima izvrsnosti, odgovornosti i humanosti. Prepreke ću savladati i pokazati kako iz bilo koje situacije mogu izaći bolja i poštenija”, naglašava Škare Ožbolt.

Podsjetimo, Vesna Škare Ožbolt na izbore za gradonačelnicu Grada Zagreba izlazi samostalno s timom mladih stručnjaka. Više o Programu za razvoj Zagreba doznajte na njezinoj mrežnoj stranici na adresi volimzagreb.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -