trgovački centar velika gorica / kolovoz 2012.

Velika Gorica smanjuje plaću dužnosnicima, direktorima, ravnateljima i pročelnicima

Gradonačelnik Grada Velike Gorice i njegovi zamjenici 50 % plaće za mjesec travanj uplatit će na račun Gradskog društva Crvenog križa, a u daljnjim mjesecima smanjit će im se plaća za 20 posto. Isti postotak smanjenja već od travnja ide direktorima i članovima uprava trgovačkih društava, za 15 posto plaće se smanjuju pročelnicima u gradskoj upravi, a za 10 posto ravnateljima gradskih ustanova.


“Prvi teret moraju podnijeti oni koji imaju najveće plaće i zato smo takvu odluku i donijeli. Nećemo dirati plaće djelatnicima, posebice onima koji sve ovo vrijeme rade u sustavu civilne zaštite i na poslovima koji omogućavaju normalno funkcioniranje komunalnog sustava, ali i svih drugih vitalnih funkcija grada”, reka je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je s ovom odlukom upoznao i predstavnike sindikata.

Uštede u proračunu ostvarit će se obustavom nekih aktivnosti koje nisu nužne u ovom vremenu i koje se neće moći odvijati ni u sljedećim mjesecima. Posljedice smanjenja prihoda, smatraju dužnosnici Velike Gorice, sigurno će se osjetiti, a u kojim razmjerima ovisi i o daljnjim kretanjima gospodarstva, i samom trajanju cijele situacije epidemije korona virusa.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged

1 thought on “Velika Gorica smanjuje plaću dužnosnicima, direktorima, ravnateljima i pročelnicima

Comments are closed.