zet bus 201 / grškovićeva ulica, zagreb / srpanj, 2015.

Utrka “162 stube” u subotu, 26. lipnja, zatvara Grškovićevu od 9 do 11 sati

Zbog održavanja utrke “162 stube” i privremene obustave prometa Grškovićevom ulicom, u subotu, 26. lipnja 2021. godine od 9 do 11 sati, autobusne linije koje tu prolaze vozit će obilazno. Ta izmjena se odnosi na linije 201 (Kaptol – Kvaternikov trg), 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice). Također, trasu mijenja linija 106 koja od Kaptola vozi na groblje Mirogoj i na Krematorij.

Autobusne linije 106, 203 i 226 prometovat će kako slijedi: Terminal Kaptol – Kaptol – Zvonarnička – Degenova – (lijevo) Medveščak – (desno) Mirogojska – Remetska i dalje redovnom trasom do krajnjih odredišta. Linija 201 prometovat će slijedećom trasom: Terminal Kaptol – Kaptol – Zvonarnička – Degenova – (lijevo) Medveščak – (desno) Mirogoska – Bolleova – (lijevo) Bijenička – dalje redovnom trasom do krajnjeg odredišta.


Također, zbog utrke 162 stube na liniji 204 (Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska – Kvaternikov trg) neće biti polaska u 9.30 sati. Predviđeni polazak u 8.30 sati bit će ostvaren u 8.20, a polazak u 10.30 bit će ostvaren u 10.40 sati.

O cestovnoj utrci “162 stube”

Cestovna utrka 162 stube održava se po 14 put. Riječ je o utrci dužine 4200 metara, a organizirala ju je Sportska udruga studenata medicine – SportMEF. Trka započinje pred dekanatom Medicinskog fakulteta na Šalati. Sa Šalate spušta se preko Mesićeve, Grškovićeve, Rockefellerove i Novakove ulice, kao i preko Schlosserovih stuba.

Na ovaj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije – Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja Andrija Štampar. Zanimljvo da su u stazu uključene i stube, točnije njih 162, po kojima je utrka i dobila ime. Natjecatelji će biti podijeljeni u četiri kategorije. To su MEF Woman, MEF Man, ABSOLUTE Woman i ABSOLUTE Man.

Uz trasu trke bit će brojni volonteri koji će navigirati natjecatelje i pružati im podršku. Dodajmo da će utrka po prvi puta imati humanitarni karakter. Sva sredstva prikupljena od simbolične natjecateljske kotizacije u iznosu od 30 kuna, namijenjena su za pomoć obitelji djelatnika Medicinskog fakulteta čiji je dom teško stradao u potresu u Čučerju.

Uspinjača neće voziti u ponedjeljak, 28. lipnja!

Zbog redovnog mjesečnog servisa zagrebačka uspinjača neće prometovati u ponedjeljak, 28. lipnja, od 6 do 14 sati. Razlog za taj redoviti servis je i želja Grada da Uspinjača i dalje bude najsigurnije sredstvo zagrebačkog javnog gradskog prijevoza.

A za putovanje do Gornjeg grada sugrađanima i posjetiteljima preporučuje se korištenje autobusne linije 150. Ona vozi od Garaže Tuškanac preko Gornjeg Grada do Trga bana Josipa Jelačića. Više informacija o ZET-u doznajte na mrežnim stranicama na adresi zet.hr.

Tagged