malo jezero - rsc jarun, zagreb - listopad 2014.

Ulazak autom na Jarun od utorka, 15. ožujka 2022. poskupljuje za duplo!

Rekreacijsko sportski centar Jarun od utorka, 15. ožujka 2022. godine poskupljuje svoje usluge, a neke i za duplo! A to poskupljenje najviše će primijetiti vozači automobila. Umjesto dosadašnjih pet kuna, cijena dnevne karte za parkiranje u unutar RSC-a Jarun koštat će 10 kuna. Ta cijena vrijedi radnim danom od 6 do 21 sat, dok će vikendom, blagdanom i noću cijena parkiranja iznositi 20 kuna.

Poskupile su i druge usluge. Tako će jednokratni ulaz za kampere i vozila s kamp kućicom umjesto 75 koštati 150 kuna. Godišnja parkirna karta će također poskupjeti, no ipak ne za duplo. Ona će sada umjesto 450 od utorka, 15. ožujka, koštati 700 kuna. Poskupit će ulaz na Jarun i za TAXI vozila – oni će umjesto 300 za godišnju kartu morati platiti 400 kuna. Ovo poskupljenje je ovoga puta “poštedilo” ribiče. Godišnja dozvola za ribolov na jezeru ostaje 210 kuna. Također, neće se promijeniti ni cijena godišnje karte za osobe sa 70-postotnim invaliditetom – ona je i dalje 20 kuna.

RSC Jarun ovo poskupljenje opravdava “obeshrabrivanjem dolazaka na Jarun automobilom”

“Očuvanje jezera Jarun kao zelene zone naš je prioritet. Jezero Jarun je sportsko i rekreacijsko područje te ono treba biti prije svega u službi pješaka i ostalih rekreativaca. To je područje dobro povezano javnim prijevozom, a lako je dostupno i biciklom i pješice. Zbog toga, a i zbog nesreća koje su uzrokovala motorna vozila, želimo obeshrabriti dolazak vozilima na područje jezera. Dosadašnja cijena od 5 kuna dnevno radnim danom i 10 kuna vikendom stimulirala je preveliko zakrčenje vozilima, nauštrb pješaka i rekreativaca. Nove cijene od 10 kuna dnevno radnim danom i 20 kuna vikendom i dalje su višestruko niže od cijena za takva područja u drugim zemljama Europske unije“, rekli su iz uprave RSC Jaruna.

Ukoliko odlučite na Jarun doći javnim prijevozom, to možete napraviti na nekoliko načina. Autobusna linija broj 113 vozi sa terminala Ljubljanica na liniji Ljubljanica – Jarun sve do kolnog ulaza na jezero. Također, tramvajem možete doći s terminala Borongaj odakle vozi linija broj 17 Prečko – Borongaj. Izlazna postaja je Staglišće (ako želite na Malo jezero) ili Jarun (ako želite na Veliko jezero i Regatnu stazu) na Horvaćanskoj cesti. S terminala Maksimir prema Jarunu vozi tramvaj na liniji broj 5 Prečko – Maksimir. Izlazne postaje su iste kao i kod linije 17. Ako se nalazite u centru grada s Trga bana Josipa Jelačića za dolazak na jezero koristite tramvajsku liniju broj 17 u smjeru zapada.

Ukoliko ste u blizini Autobusnog kolodvora za dolazak na Jarun koristite tramvajsku liniju broj 5 u smjeru zapada. A ako se nalazite u blizini Željezničkog kolodvora koristite tramvajsku liniju broj 4 u smjeru zapada do izlazne postaje Veslačka. Nakon toga koristite tramvajske linije 5 i 17 do navedenih izlaznih postaja Staglišće ili Jarun. Više informacija doznajte na Facebook stranicama SRC Jarun.

Tagged