tomislav tomašević / možemo! / lokalni izbori 2021.

Tomislav Tomašević: Izaberimo viziju Zagreba koja će obilježiti generacije!

Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba stranke Možemo!, održao je završnu konferenciju prije drugog kruga lokalnih izbora. Tomašević u utrku za gradonačelnika ide uz potporu Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika.

Tomašević je predstavnik stranaka koalicije koju čine Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Zelena alternativa ORaH, Nova ljevica i Za Grad! U drugi krug koji će se održati u nedjelju, 20. svibnja 2021. godine ulazi sa velikom prednošću nad protukandidatom Miroslavom Škorom. Podsjetimo, nakon prvog kruga Tomašević je dobio 147.631 glas (45,15%). a Škoro 39.789 glas ili 12,16%.

“Mi se već 15 godina borimo za Zagreb u kojem vlada interesna klika. Borimo se za učinkovitiji i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori, jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika. Pobijedit ćemo uzdignute glave i svakoga ćemo moći pogledati u oči. Isto tako potreban je još mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice koja ga je zarobila i ne da mu da diše. Potrebno je reći glasno NE kampanji huškanja, mržnje, straha u kojoj se demonizira političke suparnike”, rekao je Tomislav Tomašević.

“Ova kampanja je dosegnula jedno novo dno. Ovo je zadnji put, jer će građani reći ne tome. A što se tiče samoih izbora, vjerujem da ćemo pobijediti. Što se tiče primopredaje vlasti, to definira zakon. Potrebno je neko vrijeme da se rezultati izbora proglase točnim”, dodao je Tomašević.

Tomašević smatra da se fokusirao na građane i na ono što želi napraviti

“Ponosan sam na ovu kampanju, pobudili smo optimizam. Mi smo našim biračima govorili s kojim strankama možemo koalirati od početka. To su stranke od centra prema lijevo koje su bile oporba Milanu Bandiću i HDZ-u, ali otvoreni smo za suradnju sa svima. Nećemo kod oporbe tražiti dlaku u jajetu, ne želim na taj način voditi politiku u Hrvatskoj. Građanima je bitan sadržaj problema. Svaki glas nam je bitan, svaki glas je poruka da u Zagrebu ovakvih kampanja ne može biti”, rekao je Tomislav Tomašević.

Podsjetimo, Tomašević je predstavio mnoga nova rješenja za probleme u Zagrebu. Istaknut ćemo unaprijeđenje javnog prijevoza i proširenje tramvajske mreže. Ona će biti proširena duž Sarajevske i Vatikanske, spoja Vukovarske i Ozaljske, Vukovarske i Mandlove te duž Heinzelove. Fizički će se odvojiti novi tramvajski koridore od automobilskog prometa kako bi se ubrzao tramvajski promet. Također, vratit će se važnost žutim trakama za javni prijevoz. Više o programu Tomislava Tomaševića doznajte na mrežnim stranicama Možemo! na adresi mozemo.hr.

Video: Tomislav Tomašević – Zagrebe, na korak smo do prave promjene

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -