tijelovo - katedrala zagreb - studeni 2013.

Tijelovo 2022 – kako na blagdan voze tramvaji i autobusi i kako rade trgovine?

Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, katolički je blagdan. Slavi se deveti četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. Za Katoličku Crkvu svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Svetkovina Tijela i Krvi Kristove jedna je od idejnih blagdana koji su duboko ukorijenjeni u životu Katoličke Crkve.

Povijesna podloga i razvoj kreću od 8. stoljeća, a službenu potvrdu dobiva u 13. stoljeću. Tada se sastavljaju euhološki obrasci koji nisu promijenjeni do današnjih dana. U Hrvatskoj je Tijelovo neradni dan, a u nastavku teksta provjerite radno vrijeme trgovačkih lanaca i centara te doznajte kako će voziti tramvaji i autobusi.

U četvrtak 16. lipnja, na blagdan Tijelova, u skladu s očekivano smanjenom prometnom potražnjom, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se nedjeljni raspored polazaka. U petak, 17. lipnja, tramvaji će voziti prema subotnjem rasporedu vožnji, a autobusi prema voznom redu za radni dan. Napominjemo kako u skladu s navedenom izmjenom, tramvajske linije 1 i 3 neće prometovati u četvrtak.

Tijelovo 2022 – radno vrijeme trgovačkih centara i trgovina u Zagrebu

Trgovački centar Avenue Mall na blagdan Tijelova u četvrtak, 16. lipnja 2022. godine raditi raditi izmijenjeno. Većina trgovina u centru neće raditi, dok će dm, Konzum i Muller raditi od 9 do 21 sati. Kino dvorane i restorani će raditi uobičajeno. Više doznajte na mrežnim stranicama Avenue Malla. Trgovački lanac Kaufland će tijekom nadolazećih praznika – Tijelova (16. lipanj) i Dana antifaštičke borbe (22. lipanj) – u svojim trgovinama raditi prema radnom vremenu za nedjelju. No, kako se radno vrijeme može razlikovati ovisno o pojedinoj lokaciji, radna vremena poslovnica provjerite mrežnim stranicama Kauflanda.

Konzumove trgovine pretežno će radi prema nedjeljnom radnom vremenu do 13 sati. Radno vrijeme svih trgovina Konzuma na Tijelovo pogledajte ovdje. Lidlovi dućani će raditi mahom od 8 do 14 sati, osim onih na obali i u Zagrebu koji će raditi od 8 do 20 sati. Kako će raditi Lidl trgovine doznajte ovdje. Većina Sparovih trgovine će raditi na Tijelovo. Neke će raditi od 7 do 14, a neke od 7 do 22 sata. Točan raspored možete provjerite ovdje. Trgovine Plodina će raditi prema nedjeljnom radnom vremenu, a kako će raditi vaša trgovina možete provjeriti ovdje.

Robna kuća Ikea Zagreb će na Tijelovo u četvrtak, 16. lipnja, raditi normalno – od 10 do 21 sat. Prodajni saloni Emmezete će raditi od 10 do 18 sati, dok su poslovnice Lesnine zatvorene. Sve trgovine lanca JYSK će raditi uobičajeno – od 9 do 21 sat. Trgovački lanac Pevex će raditi skraćeno od 8 do 14 sat, dok Bauhaus neće raditi. City Centri One će raditi prema redovnom radnom vremenu, a sve detalje pronađite na mrežnim stranicama citycenterone.hr. Westgate će raditi prema redovnom radnom vremenu, dok ćee trgovine u Arena centru na Tijelovo raditi normalno – od 9 do 21 sat.

Tagged