koronavirus | covid-19 | sars-cov-2

Testiranje na koronavirus – narudžbe za testiranje primat će se samo online

Kako bi se smanjile gužve za testiranja na korona virus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike, NZJZ Dr. Andrija Štampar od ponedjeljka, 26. listopada 2020. godine, uvodi novi model uzimanja briseva na korona virus, neovisno o svrsi testiranja.

Narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat će se isključivo putem online platforme, kojoj se može pristupiti na mrežnoj stranici Zavoda na adresi stampar.hr. Tamo će građani moći odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se odvijati u vremenu od 8 do 10 sati.

Nadalje, Zavod će svakodnevno dodijeliti 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građani se mole da koriste online model plaćanja i da unaprijed ispune obrazac s podacima kako bismo ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja.

Ukoliko su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u COVID ambulantama pri domovima zdravlja na sljedećim lokacijama:

  • Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11
  • Dom zdravlja Zagreb – Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
  • Dom zdravlja Zagreb – Istok, Grižanska 4

Iz Zavoda mole poslovne korisnike da termine testiranja na koronavirus i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte covidtest@stampar.hr. Ujedno, Zavod zahvaljuje na razumijevanju i podsjeća građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku – jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja korona virusa.

Novu lokacija za uzimanje briseva na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma

U svrhu smanjivanja prometnih gužvi na Gupčevoj zvijezdi, Rockefellerovoj ulici i na Mirogojskoj cesti, Hrvatski zavod za javno zdravstvo na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma (Avenija Većeslava Holjevca 15), uveo novu lokaciju za uzimanje briseva.

Testiranje će se provoditi svaki dan u vremenu od 8 do 11 sati, no naručivanje se neće vršiti putem platforme NZJZ “dr. Andrija Štampar”, nego na stranicama HZJZ-a na adresi covid.hzjz.hr/termin/testiranje-na-korona-virus/.

Tagged