svi sveti 2022 :: izvanredna organizacija javnog prijevoza

Svi sveti 2022 – u Zagrebu je na snazi posebna regulacija javnog prijevoza

Zagrebački javni gradski prijevoz u potpunosti je spreman za organizaciju prijevoza na dane uoči, kao i na sam blagdan Svi sveti te na Dušni dan. Već se od subote, 22. listopada 2022. godine prati prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja. A prema potrebi uključuje se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u utorak, 1. studenog 2022. godine. Tada će, kao i svhi godina do sada, biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz. Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra 072 500 400. Više informacija možete doznati i na mrežnim stranicama ZET-a.

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u utorak, 1. studenog, ZET će uvesti nekoliko izvanrednih autobusnih linija. To su Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Tramvajski promet na blagdan Svi sveti i Dušni dan

Na blagdan Svi sveti, u utorak, 1. studenog, u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red. No, na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U ponedjeljak, 31. listopada, tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu. Dodajmo da će u prometu biti i linija 8, dok linije 1 i 3 neće prometovati.

Autobusni promet – prijevoz do Mirogoj i Krematorija

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak bit će uspostavljene u utorak, 1. studenog. Autobusi na tim izvanrednim linijama vozit će od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij autobusi će polaziti odmah nakon popunjenja. Također, neće se zaustavljati na usputnim stajalištima redovnih linija. Linija za Krematorij zaustavljat će se na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju. Stajat će na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

  • Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
  • Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice. Kod Krematorija ulazak je predviđen kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) – izvanredna autobusna linija

  • trasa linije 297: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa). Autobusi u povratku voze istom trasom.

Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će u utorak, 1. studenog, od 8 do 21 sat. Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg) će u utorak voziti djelomično izmijenjenom trasom. S Kvaternikov trga će ići redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice. Nakon toga ide Petrovom, Laščinskom i Bijeničkom i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom, a polazit će sa stajališta linije 204.

U utorak, 1. studenog, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa, neće prometovati redovne autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg). Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija. U slučaju nemogućnosti prolaska, linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.

Također, u utorak, 1. studenog od 8 do 21 sat, na sam blagdan Svi sveti mijenja se trasa autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

Prijevoz do Miroševca na blagdan Svi sveti

  • trasa izvanredne linije 299: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava – Avenija Gojka Šuška;

Izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovat će u utorak, 1. studenog, od 8 do 20 sati. Napominjemo da će linija voziti bez usputnog zaustavljanja. Ulazak putnika u autobuse za groblje Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice Vladimira Jurčića.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala. Na Miroševcu će izlazak biti na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom, tj. na samom ulazu na parkiralište groblja. Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije. U utorak, 1. studenog od 8 do 20 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) neće prometovati. Autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačat će se dodatnim autobusima.

Prijevoz do Markovog polja

  • predviđena trasa linije: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje;

Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje) prometovat će u utorak, 1. studenog od 8 do 20 sati. Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274. Ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. Na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u utorak, 1. studenog. A u subotu, nedjelju i ponedjeljak, 29., 30. i 31. listopada, kao i u srijedu, 2. studenog, prema potrebi će linija biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete – Jesenovec – Glavnica Donja) se do srijede, 2. studenog, privremeno zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5. Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), do srijede, 2. studenog, privremeno se zaustavljaju na stajalištu u Moravču, u zoni kućnog broja 83.

Izmjene na ostalim autobusnim linijama ZET-a na blagdan Svi sveti

Uobičajeni raspored primjenjivat će se na redovne autobusne linije u utorak, 1. studenog 2022. godine. No, prema potrebi uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti. U utorak, 1. studenog, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.

Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) će u ponedjeljak i utorak, 31. listopada i 1. studenog, prometovati izravno za Šibice. U razdoblju od 8 do 20.45 sati, za prijevoz do groblja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić), koja će polaziti svakih 30 minuta.

Autobusi na linijama 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), do srijede, 2. studenog, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u utorak, 1. studenog, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.

Tagged