stjepan kožić, damir tomljenović, ervin kolarec i željko turk / zagrebačka županija / lokalni izbori 2021.

Stjepan Kožić uz podršku HDZ-a najavio kandidaturu župana ZG županije

Aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik stranke Stjepan Kožić – nezavisna lista (SKNL), najavio je svoju kandidaturu za još jedan mandat župana. Stjepana Kožića podržava i HDZ, čija su dva člana – Damir Tomljenović iz Vrbovca i Ervin Kolarec iz Velike Gorice, kandidati za zamjenike župana Zagrebačke županije.

“Šesti puta za redom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima i vizijom budućega razvoja”, poručio je Stjepan Kožić. Govoreći o obnovi nakon lanjskih potresa rekao je da da je Županija već osigurala potrebna sredstva za obnovu u skladu sa zakonom o obnovi nakon zagrebačkog potresa i da je već sanirala većinu oštećenja na školama i zdravstvenim objektima. Za obnovu nakon petrinjskog potresa oformila je i poseban Odsjek za obnovu koji pomaže vlasnicima oštećenih objekata kod prijave štete i podnošenja zahtjeva za obnovu.


Podsjetio je i da je Županija odmah po izbijanju pandemije koronavirusa podržala zdravstveni sustav s gotovo 5 milijuna kuna, a s rekordnim bespovratnim potporama (u 2020. iznosile su 13,7 milijuna kuna) podržala je i poduzetnike.

“Dok drugi pričaju o velikoj nezaposlenosti, u Zagrebačkoj županiji je 2020. bilo 1500 zaposlenih više nego prethodne godine”, naglasio je Kožić. Rekao je i da dolazak brojnih investitora u gospodarske zone opravdavava značajna ulaganja u njihovo infrastrukturno opremanje i da su upravo gospodarske zone bila njegova vizija razvoja prije dvadesetak godina koja je danas postala stvarnost.

Stjepan Kožić o ideji da se sjedište Zagrebačke županije preseli u Veliku Goricu

“Županija već odavno nije samo u Zagrebu, već u svakom našem gradu ima ispostave županijskih odjela i većina naših djelatnika radi upravo po našim gradovima i općinama. O svemu treba raspravljati, ali na kraju o tome trebaju odlučiti sami stanovnici na referendumu, ako za to bude potrebe! Puno je važnije kako za njih radimo, nego gdje je sjedište Županije”, rekao je Kožić.

Najponosniji je na 60 školskih objekata sagrađenih u proteklih pet mandata. Također, zahvalio je Županijskoj organizaciji HDZ-a što je prepoznala njegove rezultate i viziju razvoja kako bi Zagrebačka županija svakim danom bila što ugodnije mjesto za život. “Poznajem svaki djelić županije, a građani dobro poznaju mene!”, poručio je Kožić, dodavši da je Zagrebačka županija u proteklih 20 godina postala “županija za primjer svima”.

stjepan kožić, damir tomljenović i ervin kolarec / zagrebačka županija / lokalni izbori 2021.

Višegodišnje dobro upravljanje Županijom rezultat je suradnje između državne, regionalne i lokalne vlasti

Željko Turk, predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije i nositelj liste HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima za Skupštinu Zagrebačke županije rekao je da nije slučajnost što je Zagrebačka županija danas jedna od najrazvijenijih županija u Republici Hrvatskoj.

“Lokalna vlast najbolje poznaje potrebe svojih sugrađana. Hrvatska demokratska zajednica zalagat će se za njen ravnomjeran razvoj i još veći standard svih žitelja Zagrebačke županije, stavljajući naglasak na daljnja ulaganja u gospodarstvo, obrazovanje, prometnu i komunalnu infrastrukturu te zdravstvo. Smatrajući kako je aktualni, a uvjereni smo i budući župan Stjepan Kožić, razvijao projekte u svim tim segmentima kvalitetno i odgovorno, podržat ćemo ga u njegovoj kandidaturi za novi mandat za koji su i više no spremni i naši kandidati za mjesta zamjenika župana Damir Tomljenović i Ervin Kolarec“, rekao je Turk. Više o SKNL-u doznajte na mrežnim stranicama na adresi sknl.hr.

Tagged