srednjoškolski centar velika gorica / gimnazija, ekonomska i strukovna škola velika gorica / travanj 2021.

Srednjoškolski centar Velika Gorica energetski obnovljen – dobio razred A

Srednjoškolski centar Velika Gorica je prošao energetsku obnovu i prešao iz energetskog razreda D u razred A! Troškovi grijanja bit će manji za 81%, što će na godišnjoj razini školi donijeti uštedu od čak 320.000 kuna. Dodajmo da će u istom postotku biti smanjena i godišnja emisija CO2.

Energetska obnova je koštala 30,8 milijuna kuna, a tijekom obnove uređen je cijeli kompleksa zgrada velikogoričkih srednjih škola. Podsjetimo, u kompleksu se nalazi Gimnazija, Ekonomska i Srednja strukovna škola. Zagrebačka županija za ovu je investiciju polovicu sredstava osigurala iz EU fondova, a drugu polovicu u vlastitom proračunu.

Energetska obnova je završena, no vrlo brzo ćemo ovdje ponovno imati veliko gradilište. Srednja strukovna škola Velika Gorica značajno će se dograditi učionicama i praktikumima. U njima će učenici učiti radeći na suvremenim strojevima kako bi, kad dođu na tržište rada, itekako bili konkurentni i kompetentni”, rekao je župan Stjepan Kožić.

Kožić je istaknuo kako je za 100 milijuna kuna vrijedan projekt Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, kojemu je velikogorička srednja strukovna škola nositeljica, Zagrebačka županija 80 milijuna kuna osigurala iz EU fondova, a preostalih 20 milijuna kuna u svom proračunu.

Uz velikogoričku, energetski je obnovljena SŠ Vrbovec i PŠ Rakov Potok

Uskoro će biti obnovljena i OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu. Za obnove navedene četiri škole Zagrebačka županija osigurala je 35 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava povukla iz EU fondova. “S energetskim obnovama nastavljamo dalje! Projekti su spremni za još šest škola i tri doma zdravlja, od kojih je jedan i velikogorički”, rekao je župan Kožić.

Srednjoškolski centar Velika Gorica treća je energetski obnovljena škola na području Velike Gorice. Uz OŠ Nikole Hribara i OŠ Vukovinu koje je energetski obnovio Grad, sada i ova škola čini jedno ljepše naličje našeg grada”, rekao je Krešimir Ačkar, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice. Ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Miroslav Antolčić dodao je kako se u 60 razrednih odjela školuje 1363 učenika, a oni od sada imaju puno ugodniji prostor za rad i učenje. Više o Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica doznajte na mrežnoj stranici na adresi ss-strukovna-velikagorica.skole.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -