gradilište sportske dvorane - oš bedenica - listopad 2020.

Sportska dvorana u sklopu OŠ Bedenica bit će izgrađena u rujnu 2021.

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Bedenica odvijaju se planiranom dinamikom, a gradilište vrijedno 18,7 milijuna kuna, koju u cijelosti financira Zagrebačka županija, obišao je župan Stjepan Kožić.

“Prije tri godine ovdje smo izgradili prekrasnu novu školu, a uskoro s novom dvoranom, Bedenica, jedna od najmanjih općina u Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj bit će ogledni primjer brige za školstvo”, rekao je župan Kožić dodavši kako će bedenički školarci imati osigurane uvjete za nastavu tjelesnog te da će dvorana od velike koristi biti i lokalnim sportskim klubovima koji će dobiti prostor za treniranje.


Nova sportska dvorana bit će dvodijelna, ukupne površine 1510 metara kvadratnih i povezana sa postojećom zgradom škole, a završetak radova očekuje se u rujnu 2021. godine.

Zadovoljstvo što će napokon imati sportsku dvoranu sažeto je izrazio ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki: “Nova dvorana ostvarenje je naših snova!”

Prilikom obilaska gradilišta Stjepan Kožić se osvrnuo na kapitalne investicije u školstvu

Kroz dvije godine, ovu i 2021., Zagrebačka županija će u kapitalne investicije u školstvu, njih ukupno 13, uložiti 140 milijuna kuna. Najveće među njima već se naveliko grade – nova škola u Luki, značajna dogradnja škole u Pušći te sportske dvorane u Bedenici i Klinča Selima. Kad k tome dodamo i preko 62 milijuna kuna vrijedne energetske obnove četiri škole onda je jasno vidljivo kako kapitalne investicije u školstvo na području županije nisu mrtvo slovo na papiru, već ozbiljni projekti koji se realiziraju i to u predviđenim rokovima”, naglasio je Kožić.

O općini Bedenica

Bedenica je općina u Hrvatskoj, nalazi se u na sjeveroistoku Zagrebačke županije, a smještena je na 40 kilometara od gradova Zagreba i Varaždina te 10 Svetog Ivana Zeline. Površina općine je 21,72 km2.

“Župa ova jest sva bregovita. Na južnoj strani proteže se gora Zelinska, od zapada gora Žitomirska, od sjevera gore Toševečka i Turkovečka; u ovoj nalazi se kroz veliku dolinu prolaz uzak iz zemlje načinjen, zvani zemeljski most, i polak ustnog predanja je podignjen u ratu s Turcima u starodavno vrijeme; od istoka pako rasprestira se gora nazvana Gliboko.” (opis župe Bedenice iz 1850. godine)

Tagged