krešo beljak - mihael zmajlović / koalicija sdp-hss zagrebačke županije / lokalni izbori 2021

SDP i HSS Zagrebačke županije idu zajedno na svibanjske lokalne izbore

SDP i HSS Zagrebačke županije sastali su se u Samoboru i najavili zajednički izlazak na lokalne izbore koji će se održati 16. svibnja 2021. godine. HSS Zagrebačke županije dao je podršku Mihaelu Zmajloviću u kandidaturi za župana Zagrebačke županije i ujedno predstavio Hrvoja Frankića, zamjenika predsjednice HSS-a Zagrebačke županije, kao kandidata za zamjenika župana. Predstavljanju je prisustvovao i Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke i zastupnik u Hrvatskome saboru.

“Nakon 20 godina jednog načina upravljanja, došlo je vrijeme za promjene u Zagrebačkoj županiji. Promjene su nužne i u zdravstvu i socijalnoj skrbi, obrazovanju, prometnoj infrastrukturi, turizmu, kao i u cjelokupnom upravljanju Županijom. Građanski odgoj i produženi boravak u svim školama te brži internet samo su neki od prijedloga koje smo dali, a njih su podržali i naši koalicijski partneri. Drago što sam dobio podršku i što zajedno idemo u bitku za Zagrebačku županiju, kroz nastavak suradnje koja je započela prije četiri godine”, rekao je Zmajlović.

Mihael Zmajlović se zahvalio HSS-u na podršci u kampanji Županija kakvu trebam, a Krešo Beljak je izrazio zadovoljstvo udruživanjem SDP-a i HSS-a u Županiji. “Vrijeme je da naša Županija prodiše i uz zajedničke SDP-ove i HSS-ove politike i programe napokon iskoristi svoj puni potencijal”, naglasio je Beljak.

“Danas smo ovdje zbog drugačije, zdrave, odnosno nove suradnje HSS-a i SDP-a. Bez onih koji su bili dio HSS-a, a koji su iznevjerili i stranku i stanovnike Zagrebačke županije. Ova koalicija, na čelu s Mihaelom i Hrvojem kao zamjenikom, predstavlja novi početak za Županiju. Mihaela poznajem već 12 godina i sve što je radio, radio je odlično! Vjerujem da će koalicija koja se pokazala izvrsnom za Grad Samobor, koji je najbolji grad u Hrvatskoj, preporoditi i Zagrebačku županiju”, dodao je Krešo Beljak. Više o HSS-u Zagrebačke županije doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Kandidat kolalicije SDP-HSS za zamjenika župana je Hrvoje Frankić

Frankić je istaknuo kako je i dosad obnašajući dužnost zamjenika župana i imao priliku upoznati sve dijelove Zagrebačke županije, njene prednosti, potrebe i prilike. Dotaknuo se vladavine aktualnog župana Stjepana Kožića i konstatirao gdje vidi ogroman kapacitet za razvoj.

“Za razliku od trenutnog župana, kao i ostalih koji su napustili i izdali HSS u proteklom razdoblju, u HSS-u Zagrebačke županije su osobe koje su svojim životom i postupcima dokazale da ih se ne može (pot)kupiti. Osobe koje nisu izdale vrijednosti u koje vjeruju. Drago mi je što možemo, u suradnji s kolegama iz SDP-a, nastaviti razvijati dobre HSS-ove politike, osobito u poljoprivredi, ruralnom razvoju, prometnoj infrastrukturi i zelenoj ekonomiji, gdje ima puno kapaciteta za razvoj. S jasnom vizijom moderne, efikasne i učinkovite Županije, zajedničkim snagama želimo služiti svim njezinim stanovnicima”, rekao je Hrvoje Frankić.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -