čučerje, zagreb / ožujak 2017

Sanacija propalog dijela kolnika Čučerske ceste u tijeku – promet neće biti u prekidu

Sanacija dijela Čučerske ceste u zoni kućnog broja 159, gdje je u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine u kasnijim poslijepodnevnim satima došlo do propadanja dijela kolnika, nakon promptnog djelovanja svih resornih i operativnih timova Grada i Zagrebačkog holdinga, nastavljena je i danas, a traje u kontinuitetu sve do potpunog rješavanja problema na toj lokaciji. Ubrzo nakon događaja isključena je opasnost od istjecanja plina, a detaljnim je pregledom terena utvrđeno kako nema oštećenja na sustavu javne vodoopskrbe i odvodnje.

Posebnim je uređajima snimljeno i okolno područje te je na starom oborinskom kanalu koji prolazi podno nogostupa, a kojega je izgradila nekadašnja Mjesna zajednica, registrirano oštećenje koje se dovodi u izravnu vezu s propadanjem ceste.

Iako se događaj nije mogao predvidjeti, u najkraćem su roku poduzete sve raspoložive mjere kako bi se saniralo puknuće, spriječila eventualna daljnja oštećenja komunalne infrastrukture, održala kontinuirana i nesmetana opskrba pitkom vodom te uspostavio cestovni promet i javni prijevoz.

Podsjetimo, autobusna linija ZET-a 209 (Dubrava – Čučerje) tom dionicom uobičajeno prometuje još od jutra, a u zoni radova koji i nadalje traju, vozi se tek suženim dijelom kolnika.

Svi potrebni radovi koji prethode asfaltiranju bit će, kako se očekuje, završeni u utorak do 19 sati, a za jutro je predviđeno postavljanje novog asfaltnog sloja na samoj prometnici.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -

1 thought on “Sanacija propalog dijela kolnika Čučerske ceste u tijeku – promet neće biti u prekidu

Comments are closed.