željeznička pruga - trokut, zagreb - rujan 2012.

Remont pruge “Zaprešić – Savski Marof” – od 2. do 9. studenoga vozi bus!

Remont pruge, točnije remont lijevog kolosijeka pruge “Državna granica – Savski Marof – Zagreb GK”, zatvara za promet dionicu između kolodvora Zaprešić i Savski Marof. Termin zatvaranje je od 2. do 6. studenoga od 8.30 do 14.30 sati (dnevni zatvori) te od 6. studenoga u 23.00 sata do 9. studenoga 2020. godine u 3 sata (neprekidno).

U razdoblju od 2. do 6. studenoga (od ponedjeljka do petka) putnike će na relacijama “Zaprešić – Harmica” i obratno te “Zaprešić – Savski Marof” i obratno umjesto osam vlakova prevoziti autobusi. U dane vikenda, 7. i 8. studenoga, na istim relacijama putnike umjesto četiri vlaka prevoziti autobusi. Ostali će vlakovi voziti jednim kolosijekom.

Raspored vožnji zamjenskih autobusa objavljen je na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture na adresi hzinfra.hr. Tamo su objavljene i informacije o mjestima zaustavljanja autobusa. Zbog posebne regulacije prometa moguća su kašnjenja zbog čega se HŽ putnicima unaprijed ispričava i moli za razumijevanje.

Između kolodvora Zaprešić i Savski Marof zatvori pruge planirani su sve do završetka radova na tom dijelu dionice. Takav raspored vožnje očekuje se do kraja ove, 2020. godine. I u tim slučajevima putnike će na spomenutoj relaciji prevoziti autobusi.

Ukratko o projektu “Remont lijevog kolosijeka pruge Državna granica – Savski Marof – Zagreb GK”

Pružna dionica Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof duga 17,8 kilometara nalazi se na koridoru RH1, izuzetno važnom za međunarodni teretni i gradsko – prigradski prijevoz. Radovi na njezinoj obnovi koji su u tijeku vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke. Završetak radova planiran je na ljeto 2022. godine.

Po završetku obnove vlakovi će dionicom prometovati brzinom od 120 km/h, a sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veće. Smanjit će se troškovi održavanja pruge, a poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -