željeznička pruga - trokut, zagreb - rujan 2012.

Remont pruge “Zaprešić – Savski Marof” – od 2. do 9. studenoga vozi bus!

Zbog remonta lijevi kolosijek pruge “Državna granica – Savski Marof – Zagreb GK” bit će zatvoren za promet između kolodvora Zaprešić i Savski Marof. Termin zatvaranje je od 2. do 6. studenoga od 8.30 do 14.30 sati (dnevni zatvori) te od 6. studenoga u 23.00 sata do 9. studenoga 2020. godine u 3 sata (neprekidno).

U razdoblju od 2. do 6. studenoga (od ponedjeljka do petka) putnike će na relacijama “Zaprešić – Harmica” i obratno te “Zaprešić – Savski Marof” i obratno umjesto osam vlakova prevoziti autobusi, dok će u dane vikenda, 7. i 8. studenoga, na istim relacijama putnike umjesto četiri vlaka prevoziti autobusi. Ostali će vlakovi voziti jednim kolosijekom.

Raspored vožnji zamjenskih autobusa objavljen je na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture na adresi hzinfra.hr, a tamo su objavljene i informacije o mjestima zaustavljanja autobusa. Zbog posebne regulacije prometa moguća su kašnjenja zbog čega se putnicima unaprijed ispričavamo i molimo ih za razumijevanje.

Između kolodvora Zaprešić i Savski Marof zatvori pruge planirani su sve do završetka radova na tom dijelu dionice, a što se očekuje do kraja ove godine. I u tim slučajevima putnike će na spomenutoj relaciji prevoziti autobusi.

Ukratko o projektu remonta lijevog kolosijeka pruge “Državna granica – Savski Marof – Zagreb GK”

Pružna dionica Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof duga 17,8 kilometara nalazi se na koridoru RH1, izuzetno važnom za međunarodni teretni i gradsko – prigradski prijevoz.

Radovi na njezinoj obnovi koji su u tijeku vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke. Završetak radova planiran je na ljeto 2022. godine.

Po završetku obnove vlakovi će dionicom prometovati brzinom od 120 km/h, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veće, smanjit će se troškovi održavanja pruge, a poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -