EL-TO Zagreb - Elektrana - toplana Trešnjevka - svibanj 2012.

Pukao je magistralni vrelovod – stanovnici Trešnjevke i Jaruna bez grijanja

Puknuo je magistralni vrelovod na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića! Toplovod je pukao tijekom jutarnih sati u utorak, 30. studenog 2021. godine. Zbog puknuća obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba.

Radnici HEP-Toplinarstva pronašli su gdje je vrelovod pukao i pristupili su hitnoj sanaciji puknuća. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati te će se nakon popravka uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Razlozi puknuća vrelovoda su “starost dionice vrelovodne mreže” te “korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici”.

Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine. Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku. Krajnji kupci i potrošači se mole za strpljenje i razumijevanje. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi hep.hr/toplinarstvo.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -