avenija marina držića, zageb - srpanj 2017.

Policija najavila akcije “Alkohol i droge” i “Brzina” za 24. i 25. listopad 2020.

Na području Policijske uprave zagrebačke u subotu i nedjelju, 24. i 25. listopada 2020. godine, provest će se akcije “Alkohol i droge” i “Brzina” u kojoj će se alkotestirati svi zaustavljeni vozači.

Policija će sankcionirati prekršaje kao što su nepropisno kretanje vozila kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Vozio Držićevom pod utjecajem alkohola pa kažnjen novčanom kaznom

U srijedu, 21. listopada 2020. godine oko 0.40 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Policajci su ga zaustavili kod kućnog broja 100 te utvrdili da upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita.Isto tako, nesavjesni vozač je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg. Vozača su policajci odveli na otrežnjenje, a potom prepratili na Dežurni odjel Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu, gdje ga je sutkinja kaznila novčanom kaznom u iznosu od 11.000 kuna.

Dodajmo, da je u posljednja 24 sata obavljen očevid kod 41 prometne nesreće. U šest prometnih nesreća sedam osoba je lakše ozlijeđeno, dok je kod 35 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -