OŠ Posavski bregi Ivanić-Grad / Nova sportska dvorana / rujan 2019.

Otvorena novoizgrađena sportska dvorana OŠ Posavski Bregi u Ivanić-Gradu

Dugogodišnja tradicija otvaranja novih školskih objekata na području Zagrebačke županije početkom nove školske godine se nastavlja. Prošle godine otvorena je dograđena škola u Bistri (uloženo je 30 milijuna kuna), a 20. rujna 2019. godine sportska dvorana OŠ Posavski Bregi u Ivanić-Gradu, koju su zajednički, u istom omjeru, financirali Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad. Nova jednodijelna dvorana neto površine 1.114 m2 u potpunosti je opremljena, a u njoj će se sportom baviti 159 učenika ove škole. Osim dvorane u prizemlju, napravljena je i manja dvorana u suterenu prikladna za borilačke sportove i korektivnu gimnastiku. Vrijednost radova iznosila je 16 milijuna kuna.

“Naš posao ovdje prestaje, a vaše druženje i rekreacija počinje”, rekao je prilikom otvorenja župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić najavivši da uskoro kreće i energetska obnova OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu te da se već izrađuje projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrade OŠ Posavski Bregi.

Radovi na školskim objektima u Zagrebačkoj županiji

Na području Zagrebačke županije uz već spomenute radove na OŠ Stjepana Basaričeka uskoro počinju radovi energetske obnove i na srednjim školama u Vrbovcu i Velikoj Gorici te Područnoj školi Rakov Potok. Radi se o investicijama vrijednim preko 62 milijuna kuna, za koje je 27 milijuna kuna osigurano iz EU fondova, a za preostalih 35 milijuna kuna se pobrinula Zagrebačka županija.

“Višegodišnje ulaganje 40 posto proračuna u obrazovanje potvrđuje da se u Zagrebačkoj županiji ne priča kako je obrazovanje važno i kako su djeca budućnost nego se djelima pokazuje da je to tako. Izgradili smo, dogradili i opremili 50-tak objekata u školstvu, osiguravamo stipendije za više od 150 učenika i studenata. Prošle smo godine financirali udžbenike za osnovnoškolce s 12 milijuna kuna, a ove godine radne bilježnice sa 7,5 milijuna kuna”, rekao je Stjepan Kožić, zaključivši kako Zagrebačku županiju s razlogom navode kao primjer poželjnog ulaganja u školstvo u našoj zemlji.

“Djeca Posavine od sada će imati prekrasan prostor za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture kao i brojne sportske aktivnost”, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, istaknuvši niz projekata koje Grad provodi uz pomoć Zagrebačke županije poput radova u sportskoj dvorani Žeravinec i projektiranja nove škole u Graberju Ivaničkom.

S njim se složila i ravnateljica osnovne škole Posavski bregi Renata Koić, koja je sa zadovoljstvom ustvrdila kako vježbanje u prostorijama školske zgrade u Posavskim Bregima odlazi u povijest.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -