osnovna škola pušća - nova sportska dvorana | 2023.

Osnovna škola Pušća dobila novu sportsku dvoranu i šest novih učionica

Dogradnjom školske zgrade i sportske dvorane Osnovna škola Pušća još je jedna u nizu škola na području Zagrebačke županije dobila jednosmjensku nastavu. I dodajmo, investiciju je u cijelosti s 1,8 milijuna eura financirala Zagrebačka županija.


Novi dograđeni dio škole prostire se na 1.093 metara kvadratnih, a zajedno s prostorom postojeće škole čini ukupno 4.001 kvadrata. U prizemlju dograđenog dijela smješteno je šest novih učionica s kabinetima, garderobom i sanitarnim čvorom. A na katu je postojeća dvorana proširena sa stepenasto postavljenim tribinama sa 176 sjedećih mjesta.

“Ovom investicijom još jedna škola u Zagrebačkoj županiji ne samo da je zasjala u novom ruhu, već je dostigla ono što je cilj svih škola u zemlji, a to je jednosmjenska nastava. Kad k tome dodamo i produženi boravak, možemo reći da škola u Pušći ima europski standard“, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Osnovna škola Pušća će pružiti puno kvalitetnije uvjete za obrazovanje

Svečanom otvorenju nazočio je i Radovan Fuchs, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar znanosti i obrazovanja. Zaželjevši svim učenicima ugodan boravak u školi i novim prostorima, ministar Fuchs je istaknuo kako će hrvatska Vlada do 2026. godine dograditi sve one škole u zemlji koje sada rade u dvije smjene.

Načelnik Općine Pušća Filip Bernardić istaknuo je kako je dogradnja pravi dobitak za cijelu općinu. “Naši učenici sada imaju daleko kvalitetnije uvjete školovanja. A svi zajedno imamo sportsku dvoranu u kojoj ćemo moći organizirati sportska natjecanja s publikom na tribinama“, rekao je Bernardić.

A novim školskim prostorima najviše su se razveselili đaci koji su svojim kreativnim nastupima uveličali svečanost otvorenja. “Naši učenici sudjeluju u brojnim aktivnostima, Erasmus + programima i međunarodnim projektima. A sada će i oni u svojoj školi moći ugostiti učenike i učitelje iz brojnih europskih zemalja“, rekao je Arsen Šarunić, ravnatelj OŠ Pušća. Otvorenju škole nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović. Više o ovoj osnovnoj školi doznajte na mrežnim stranicama na adresi os-pusca-donja.skole.hr.

Tagged