osnovna škola luka u izgradnji / općina luka, zagrebačka županija / ožujak 2021.

Osnovna škola Luka uskoro dobija novu školu – radit će u jednoj smjeni

Osnovna škola Luka se gradi prema planu, a završetak ove 17,8 milijuna kuna vrijedne investicije predviđa se u rujnu 2021. godine. Nakon završetka izgradnje škole, za tamošnje školarce nastava kreće u jednoj smjeni. Radove na Osnovnoj školi Luka u cijelosti financira Zagrebačka županija.

“S obzirom na stanje postojeće osnovne škole, u Zagrebačkoj županiji ne postoji mjesto kojem je nova škola potrebnija. Na gotovo 2000 kvadatnih metara gradimo novu školu za jednosmjensku nastavu. Škola će biti izgrađena po najmodernijim standradima, a u njoj će se moći organizirati i produženi boravak”, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Podsjetio je kako je nova Osnovna škola Luka dio od 140 milijuna kuna vrijednog financijskog paketa koji Županija u ovom trenutku ulaže u objekte u školstvu. Među najvećim investicijama, uz školu u Luki su sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici, dogradnja škole i dvorane u Pušći te dogradnja osnovne škole u Pisarovini.

“Ovim investicijama uskoro se pridružuje i nova područna škola u Strmcu i sportska dvorana u Graberju Ivaničkom gdje će uskoro početi radovi”, dodao je Kožić. Istaknuo je kako su te dvije investicije jedine za koje Županija u izgradnji ima partnere. To su županijski gradovi Sveta Nedelja i Ivanić-Grad.

Darko Kralj, načelnik općine Luka rekao je kako u Luki od posljednjeg popisa stanovništva broj stanovnika raste i da je nova škola itekako potrebna. Renata Meglić, ravnateljica OŠ Luka, istaknula je kako se djeca i nastavnici raduju školi i iščekuju novu školsku godinu: “Veselimo se danu kada ćemo se iz 110 godina stare škole preseliti u potpuno novu!” Više o općini Luka doznajte na mrežnoj stranici opcina-luka.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -