osnovna škola luka - 2022. - stjepan kožić, darko kralj i renata meglić

Osnovna škola Luka nakon 110 godina dobija novu školsku zgradu

Školarci u općini Luka itekako imaju razloga za veselje – uz bok 110 godina staroj školi izgrađena je nova Osnovna škola! Građevinski radovi u vrijednosti 18,4 milijuna kuna u potpunosti su završeni, a u tijeku je opremanje školske kuhinje i učionica. Time će ukupna ulaganja u Osnovnu školu Luka doseći gotovo 21 milijun kuna. Suvremeni je to prostor na gotovo dvije tisuće kvadrata, a investiciju u potpunosti financira Zagrebačka županija.


“U novoj školi moći će boraviti 240 učenika i to u jednoj smjeni, čime se otvara mogućnost produženog boravka. Na taj način Luka dobiva europski standard, a učenici, nastavnici i zaposlenici ugodan prostor za rad i učenje. Uz novu školu u Luki, pred samim završetkom su sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici. Značajno se dograđuju škola i dvorana u Pušći, a do kraja godine očekuje se i završetak izgradnje nove sportske dvorane u Graberju Ivanićkom“, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije. Kožić je dodao je će se 2022. godina u Zagrebačkoj županiji zapamtiti po “rekordnom broju izgrađenih kapitalnih objekata u školstvu ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna”.

Nova Osnovna škola je velika stvar za malu općinu Luka

“Škola trenutno ima 102 učenika i 30 zaposlenika, a nastava se u odvija u dvije smjene u 4 učionice. To će se sve promijeniti skorašnjim preseljenjem u ovu novu zgradu. A njoj se zaista svi, i mještani i učenici i roditelji i učitelji, zasad divimo izvana i s nestrpljenjem čekamo preseljenje. Posebice nam je drago da su u fazi projektiranja škole uzete u obzir sugestije učitelja. Jer u konačnici će oni najviše i koristiti nove kabinete i učionice”, rekla je Renata Meglić, ravnateljica OŠ Luka.

“Tek sad pored ove nove i moderne škole dolazi do izražaja koliko je stara zgrada bila derutna. Bilo je vrijeme da izgradimo novu školu”, rekao je Darko Kralj, načelnik općine Luka te je zahvalio Županiji što je prepoznala potrebu za izgradnjom ovog objekta. Uz opremanje škole, u tijeku je ishođenje uporabne dozvole, a potom i suglasnosti resornog ministarstva kako bi u njoj i službeno mogla započeti nastava. Više o Osnovnoj školi Luka doznajte na njezinom mrežnoj stranici na adresi os-luka.skole.hr.

Tagged