prometna policija zagreb / rujan 2016.

Nesavjesnom vozaču sud zbog nesreće i vožnje u alkoholiziranom stanju izrekao kaznu od 21.500 kuna

U nedjelju, 11. listopada 2020. godine oko 9.55 sati 42-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Kia Novačkom ulicom u Zagrebu. Dolaskom do kućnog broja 169 izgubio je nadzor nad vozilom i naletio na telekomunikacijski stup. Policija je daljnjom provjerom utvrdila da vozilom upravljo dok mu je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, dok mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,84 g/kg.

Zbog počinjenog prometnog prekršaja smješten je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, a potom doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.


Sutkinja mu je izrekla kaznu od 21.500 kuna te mu je izrečena dodatna zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Sažetak prometnih nesreća – U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 37 prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće pet je osoba lakše ozlijeđeno. Kod 33 prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta.

Sažetak kaznenih djela – U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirana su 22 kaznena djela: dvije drske krađe, teška tjelesna ozljeda, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, osam teških krađa provaljivanjem, šest krađa i četiri ostala kaznena djela.

Tagged