nenad panian / dugo selo / 2021.

Nenad Panian ponovo se kandidira za gradonačelnika Grada Dugo Selo

Nenad Panian, dosadašnji gradonačelnik Grada Dugog Sela, predstavio svoju kandidaturu za još jedan gradonačelnički mandat. Kako se sam pohvalio, “u protekle četiri godine Dugo Selo je realizirao je niz projekta. Veliki infrastrukturni radovi na prometnicama postali su svakodnevica, a ugovori za izvođenje radova potpisuju se na tjednoj bazi.”

“Na osnovi projekata koje smo realizirali, Dugo Selo je na tragu da postane samoodrživ sa svim cjelinama u sustavu grada. Tu prvenstveno mislim na školstvo, kulturu, sport, stanovanje i promet. Vođenje Grada sam preuzeo kao i sve ostalo u životu, sa žarom i entuzijazmom. Sva dosadašnja znanja i iskustva u rukovođenju i organizaciji privatnih poslova prenio sam u gradsku upravu”, rekao je Nenad Panian.

“Grad je u protekle četiri godine povukao 36,5 milijuna kuna iz EU fondova, za razliku od prethodnog razdoblja kada je bilo povučeno svega 50 tisuća kuna. Na početku mandata povećali smo proračun za dva puta i financijski Grad doveli do zavidnog položaja za buduće investicije i razvoj. U projektu smo Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije u vrijednosti od skoro 200 milijuna kuna. Gubici u vodoopskrbnoj mreži po završetku radova za dvije godine svesti sa sadašnjih 45% na 23%“, dodao je Panian.

Preuzimanjem odgovornosti za Dugo Selo 2017. godine, nova gradska uprava nastavila je realizirati dobro zamišljene projekte, ali je planirala i neke nove. Kako Panian kaže :”Projekti su tu prvenstveno za građane Dugog Sela čiji mi je interes na prvom mjestu.” Infrastrukturnim uređenjem poduzetničke zone stvorili su se uvjete za nova radna mjesta, a grad je postao privlačan za investitore “koji u sve većoj mjeri prepoznaju potencijal koji Dugo Selo pruža”.

Poduzetnička zona Puhovec ima infrastrukturu, cesta kroz zonu jedna je od najvažnijih u Gradu, a ujedno će biti i obilaznica

U narednom mandatu, Panian planira izgradnju Poduzetničkog akceleratora, ali i osigurati dodatne uvjete za mlade obitelji. To će napraviti povećanjem kapaciteta dječjih vrtića, igrališta i sportske infrastrukture. “Unatoč svim destruktivnim nastojanjima za umanjivanjem dosadašnjih doprinosa i nastojanjima da se privatni interesi stave ispred gradskih, transparentno i odgovorno smo priveli mandat kraju. Iza nas ostaju opipljivi rezultati koji će ostati budućim naraštajima”, rekao je Panian. Inače, on je po profesiji stomatolog.

“Vodi nas želja da započeto završimo. Ali i činjenica da smo u ove četiri godine naučili kako, daje nam pravo da još jednom zatražimo povjerenje građana. Iza nas su završeni brojni projekti i radovi. Oni su konkretni dokazi našeg rada, a i razlog da u još jednom mandatu završimo sve planirano i započeto”, dodao je Nenad Panian.

“Građani su odgovorni za onog tko dođe na vlast. Stoga pozivam sve da izađu na izbore u što većem broju i tako osiguraju uspješnu budućnost našeg Grada”, poručio je Panian. On će ujedno biti i nositelj kandidacijske liste grupe birača za Gradsko vijeće Grada Dugog Sela. Najavljena je i kandidatura Jasminke Kokot Bambić za zamjenicu gradonačelnika. Lista za gradsko Vijeće bit će uskoro predstavljena, a kako se najavljuje, bit će sastavljena od mladih poduzetnika i iskusnih ljudi. O Gradu Dugo Selo doznajte na mrežnim stranicama Grada na adresi dugoselo.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -