ford focus - policija zagreb - travanj 2020.

Nakon dojava građana kako se čula detonacija, na Jarunu pronađen krater

Policijska uprava zagrebačka je u četvrtak, 10. ožujka 2022. godine je zaprimila više dojava građana da je “na širem području Jaruna zabilježena detonacija kojoj je prethodio pad objekta iz zraka”. Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb (blizu Studentskog doma Stjepan Radić) pronašli veći krater. Također, u široj zoni gdje je zabilježena detonacija pronađena su i dva padobrana koje su također građani zamijetili.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi. Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja, no, oštećeno je nekoliko parkiranih vozila. Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja. Policija poručuje da u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Također, policija poziva medije “na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija”. Ali pozivaju se i građani da putem društvenih mreža ne dijele snimke ili fotografije s mjesta događaja. A ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika.

“Kad smo prilazili padobranu iza nas je bio policijski kombi. Uskoro je stiglo još policijski automobila s jakim reflektorima. Kružili su oko jezera vrlo polako i očito pretraživali područje”, rekao je jedan od svjedoka koji se zatekao kod jezera.

Tagged