groblje "odra", zagreb / studeni 2016.

Na zagrebačkim grobljima zbog opasnosti od korona virusa ispraćaji samo uz prisustvo članova obitelji

Preporučuje se građanima da se zbog zaštite zdravlja i sprječavanju širenja zaraze korona virusom ispraćaji obavljaju samo uz prisustvo članova obitelji. U Gradskim grobljima Zagreb poduzete su sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa korona virusa u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite i naputcima Gradskog stožera. U dvoranama za ispraćaj pokojnika na svih 28 gradskih groblja osigurana su sredstva za dezinfekciju ruku, višekratno se tijekom dana dezinficiraju prostori na grobljima i na Krematoriju, kao i predmeti koji se koriste tijekom ispraćaja i sprovoda, poput kolica ili električnih automobila. Svi zaposlenici Gradskih groblja upoznati su s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Preporučuje se građanima da se ispraćaj pokojnika obavlja u krugu članova obitelji, odnosno u prisutnosti što manjeg broja osoba, kako bi se izbjegli svi rizični kontakti među osobama uslijed pandemije korona virusa. Na svim ulazima u dvorane za ispraćaj i na Krematoriju postavljene su pisane preporuke građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata kako bi se smanjila mogućnost zaraze ili prijenosa korona virusa te koliko god je to moguće, održavaju međusobnu fizičku odaljenost na preporučenu udaljenost veću od jednog metra.

Također, građani se mole da za sve upite, molbe ili druge poslove u službama Gradskih groblja koriste mogućnost kontakta elektronskom poštom ili telefonom kako bi se smanjio broj nepotrebnih fizičkih kontakata sa zaposlenicima. Ukoliko dolazite u urede Gradskih groblja, molimo Vas da se pridržavate preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja građana i zaposlenika. Bude li u nadolazeće vrijeme dodatnih preporuka Nacionalnog stožera Civilne zaštite i epidemiologa vezanih uz zaštitu od zaraze ili prijenosa zaraze korona virusom, o njima ćete biti obaviješteni putem sredstava javnog priopćavanja te pisanim uputama na vidljivim mjestima na svim grobljima.

Za sve informacije i usluge Gradskih groblja molimo koristite sljedeće kontakte radnim danima u vremenu od 8 do 16 sati:

  • e-pošta: info@gradskagroblja.hr
  • telefon: 01 4696 707 i 01 4696 748

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged