markov trg, zagreb - kolovoz 2017.

Na Markovu trgu upucan policajac – 22-godišnji napadač se nakon napada ubio – policajac je stabilno

U ponedjeljak, 12. listopada 2020. godine u 8:06 sati, zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć u Vinogradskoj bolinici, a prema prvim informacijama, 31-godišnji policajac je izvan životne opasnosti. Počinitelj je nakon pucnjave automatskom puškom Kalašnjikov pobjegao s mjesta događaja. Nakon što je policija javila da traži počinitelja, stigla je informacija da je na Jabukovcu pronađeno tijelo muškarca čiji opis odgovara počinitelju, utvrđeno je da je počinio samoubojstvo.

Neslužbeno doznajemo da se počinitelj ovog zločina bio Danijel Bezuk iz Kutine, a imao je 22 godine. “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”, napisao je jutros na svom Facebook profilu neposredno nakon pucnjave.

Očevidom, koji se provodi na nekoliko lokacija na području grada Zagreba, rukovodi županijski državni odvjetnik iz Zagreba, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.“Odmah na samom mjestu događaja reagirao je drugi policijski službenik koji je također upotrijebio vatreno oružje. Počinitelj se udaljio s mjesta događaja. Pronađen je počinitelj 24 minuta nakon događaja, koji je prema sadašnjim informacijama izvršio suicid. Stalno se postavlja pitanje sigurnosti na Markovu trgu, policija je reagirala onako kako treba, drugi policijski službenik brzo je reagirao. To je otvoreni prostor na koji može doći svatko. Taj prostor je javni prostor. Navodi se kako policija nije uočila počinitelja prije događaja. Nitko nije vidio da netko hoda i nosi oružje. Prema informacijama, policijski službenik je stabilno. Utvrđuju se sve okolnosti i formirani su timovi koji će pokušati rasvijetliti motiv ovog događaja”, rekao je ravnatelj policije Nikola Milina.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged