mislav herman / hdz zagreb / 2021.

Mislav Herman i dalje ostaje predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a

Mislav Herman je ostao predsjednik Zagrebačkog ogranka HDZ-a. Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije premoćno je pobijedio jedinog protukanditata Pavu Kostopeča. Herman je osvojio 67% glasova, dok je njegov protukandidat Pavo Kostopeč dobio 33%. Točnije, na izbore koji su se održali u nedjelju, 17. listopada 2021. godine izašlo je nešto više od 5000 glasača. Herman je dobio 3303, a Kostopeč 1915 glasova.

Herman je uvjerljivo pobijedio u gotovo svim gradskim četvrtima. Najviše glasova je dobio u Gradskoh četvrti Novi Zagreb Zapad gdje je osvojio čak 77%. Većinu nije osvojio u četvrtima Gornja Dubrava, Peščenici – Žitnjak i Podsusedu – Vrapče, u kojima je Pavo Kostopeč ostvario pobjedu. Kostopeč je pak jedinu izraženiju pobjedu ostvario u svojoj Gornjoj Dubravi, s 340 osvojenih glasova, nasuprot Hermanovih 250, dok je u ove ostale dvije Gradske četvrti tijesno dobio.


Podsjetimo, Mislav Herman je na mjestu predsjednika zagrebačkog HDZ-a zamijenio Andriju Mikulića. Rođen je 1977. godine u Zagrebu. Pohađao je Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića, a kasnije i XVI. “jezičnu” gimnaziju u Križanićevoj ulici. Odmah nakon gimnazije upisao je Medicinski fakultet, a već 2008. postaje je specijalist ginekologije i opstetricije. Herman je asistent na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, a radi u Klinici za ženske bolesti i porođaje KBC-a Zagreb. Bio je i službeni liječnik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Mislav Herman je još u studentskim danima bio aktivan u Mladeži HDZ-a. Kasnije je bio angažiran od najnižih stranačkih gradskih struktura. Bio je i predsjednik gradskog ogranka Gornji grad-Medveščak, a na mjesto predsjednika došao je nakon odlaska Andrije Mikulića u prosincu 2020. godine. Više o Hermanu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Tagged