miroslav škoro / domovinski pokret zagreb / lokalni izbori 2021.

Miroslav Škoro uoči drugog kruga: Izađite na izbore, svaki glas će biti odlučujući!

Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, održao je završnu konferenciju za medije uoči nedjeljnog drugog kruga lokalnih izbora u Zagrebu. Tom prilikom osvrnuo se na protekla dva tjedna izborne kampanje u kojima je optuživan za huškanje.

“Osnovna riječ koja je obilježila ova dva tjedna je huškanje, a ja sam etiketiran kao huškač. Huškati znači poticati na pobunu i sukobe, što zasigurno nisam činio. Samo sam inzistirao na istini i tražio sam da se iz platforme Možemo očituju i objasne situacije u kojima su izvučene stotine milijuna kuna proračunskog novca od čega je veći dio utrošen za plaće i putne troškove. Zašto je to huškačka retorika?”, rekao je Miroslav Škoro.

Škoro je dodao kako bi “bilo normalno i pristojno odgovoriti na ove podatke i objasniti građanima na što su točno novci utrošeni i koji su projekti realizirani”. Nadalje, osvrnuo se i na medijsko praćenje kampanje.

“Unisono zauzimanje pozicije i stavljanje na stranu jednog kandidata od strane medija je nezapamćeno. Većina medija je javno branila to pravo. Mnogi novinari su u svoje slobodno vrijeme javno objavljivali vrlo ružne komentare o meni. Nitko im to naravno ne može zabraniti i na to imaju pravo. Međutim, pitanje je je su li onda neovisni u kampanji kao što bi trebali biti, jesu li nepristrani”, dodao je Škoro.

Posebno se osvrnuo na uključivanje u kampanju najviših struktura vlasti

“Da se bilo gdje u svijetu na ovaj način u kampanju za lokalne izbore uključe predsjednik države i premijer to bi bio nezapamćen skandal. Međutim to je kod nas normalno i to nije huškanje protiv mene”, rekao je Miroslav Škoro.
U svemu tome, kako kaže, svesrdnu podršku pružali su im i pojedini tzv. neovisni medijski komentatori koji su zajedno s čelnicima platforme Možemo osnivali udruge.

“Njihovo je legitimno pravo da osnivaju udruge, ali na meni je da propitkujem njihove motive. Mogu li grad Zagreb voditi ljudi koji nemaju dana radnog staža i iskustva, koji su naučili samo uzimati novac? Sve te strukture povezuje samo jedna stvar – novac bez motike”, poručio je Miroslav Škoro.

Miroslav Škoro poručuje “izađite na izbore i pokažite da nas još ima!”

Pozvao je građane da izađu u što većem broju na lokalne izbore koji će se održati u nedjelju, 30. svibnja 2021. godine. Naročito sve one koji dijele demokršćanske i konzervativne vrijednosti, kako bi se “spriječila vertikala jednoumlja ljevice koja ima većinu u gradskoj skupštini”.

“U drugom krugu izbora je referendum. Svaki glas je bitan. I branitelja, i poduzetnika i obrtnika, sportaša, kulturnjaka, prosvjetara, umirovljenika, intelektualca i radnika. A posebice je bitan glas mladih ljudi, među kojima mnogi razmišljaju kako će napustiti ovu zemlju. Zbog njih tu korupciju i klijentelizam moramo zaustaviti. Moramo obraniti svoj grad, svoju tradiciju, svoj sustav vrijednosti i učiniti grad Zagreb gradom koji će svijetliti na karti Europe i svijeta. Izađite na izbore i pokažite da nas još ima. Nas koji razmišljamo drugačije, koji nismo korumpirani, koji ne lažemo već govorimo istinu. Promjena je moguća i zajedno ćemo ju napraviti”, naglasio je Miroslav Škoro. A ponešto i o programu za Zagreb koji nudi možete pročitati na mrežnim stranicama na adresi miroslavskoro.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -