mirela atalenac - sdp zagrebačka županija - 2021.

Mirela Katalenac je kandidatkinja SDP-a za zamjenicu župana ZG županije

Mirela Katalenac proglašena je kandidatkinjom za zamjenicu župana Zagrebačke županije na svibanjskim lokalnim izborima. Podsjetimo, na izbore u Zagrebačkoj županiji zajedno u svibnju 2021. godine izlaze SDP i HSS predvođeni kandidatom za župana Mihaelom Zmajlovićem.

Mirela je diplomirana ekonomistica, a svoje radno iskustvo i stručnost stekla je, kako kaže i “radom u realnom sektoru”. Također, “s ponosom ističe rad za Zagrebačku županiju koja je oduvijek bila interes njezinog političkog djelovanja”. Bila je u dva mandata članica Skupštine Zagrebačke županije, a od 2014. do 2017. godine i potpredsjednica Skupštine iz redova oporbe.


Mirela Katalenac je izvrsna kandidatkinja, zahvaljujući prvenstveno njezinoj stručnosti i iskustvu te poznavanju načina rada i funkcioniranja Županije”, rekao je Mihael Zmajlović. Pri tome je naglasio da o Mirelinim kvalitetama, osim njezinih sugrađana koji je dobro poznaju, govore i kolege iz realnog sektora. Ali i ravnatelji i učitelji škola, sportski djelatnici i brojni drugi koji su imali priliku s njom surađivati. Dodao je da je sretan što se Mirela i formalno pridružila njegovom tim koje je vođeno sloganom Županija kakvu trebam.

“Iskreno vjerujem da Zagrebačka županija ima ogroman prostor za rast kroz povezivanje gospodarstva s obrazovnim sustavom. Nužno je stvoriti takve obrazovne programe za kojima poduzetnici na prostoru Županije imaju potrebu. Dodatnim uvođenjem produženog boravaka u škole, besplatnim udžbenicima za srednjoškolske učenike i uvođenjem građanskog odgoja u škole, osnažit ćemo škole u Zagrebačkoj županiji. Ali i društvo u cjelini. Na tome želim nastaviti raditi”, rekla je Mirela Katalenac.

Mirela Katalenac će obrazovanje postaviti visoko na listu prioriteta

Predstavljanje Mirele Katalenac održano je ispred Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici. Osim što je tu skolu pohađala, Mirela je kao članica tima dala doprinos razvoju županijskog projekta Regionalnu centar kompetentnosti. Projekt je vrijedan 100 milijuna kuna, a graditi će se u Velikoj Gorici na prostoru škole.

Predstavljanju Mirele Katalenac prisustvovao je i Hrvoje Frankić. On je drugi zajednički kandidat koalicije SDP – HSS za zamjenika župana Zagrebačke županije. Tim za pobjedu na izborima čine osobe koje posjeduju znanja, iskustvo i ideje. Ali i entuzijazam i snagu neophodnu za županiju kakvu trebamo, tvrde u SDP-u. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama sdp.hr.

Tagged