in memoriam | milan bandić | 1955-2021

Milan Bandić će biti sahranjen na groblju Mirogoj u srijedu, 3. ožujka 2021. godine, u 12 sati

Gradonačelnik Milan Bandić će biti sahranjen u srijedu, 3. ožujka 2021. godine u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj. Na oproštaju najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika govorit će njegova dugogodišnja suradnica i zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, koja će do izbora obnašati dužnost gradonačelnice. Komemoracija za Milana Bandića održat će se u utorak, 2. ožujka, u 11 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Povodom smrti gradonačelnika Grada Zagreba u zgradi Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1 u nedjelju, 28. veljače, od 12 sati, bit će postavljena Knjiga žalosti. Knjiga će biti otvorena do utorka, 2. ožujka, do 20 sati.

Kao što smo izvijestili, gradonačenik hrvatske metropole umro tijekom noći u nedjelju, 28. veljače 2021. godine, u 66. godini života, od posljedica srčanog udara. Pozlilo mu je kasno u subotu, nakon čega je kolima Hitne pomoći prebačen u Klinički bolnicu Sveti Duh. No, višesatnim unatoč naporima medicinske ekipe postupak reanimacije bio je nažalost neuspješan.

Milan Bandić je rođen 22. studenoga 1955. godine u Grudama u Bekiji, hercegovačkom dijelu Imotske krajine. A nakon završetka srednje škole seli se u Zagreb kako bi studirao obranu i zaštitu na Sveučilištu u Zagrebu. Ranih osamdesetih započeo je svoju karijeru u Savezu komunista Hrvatske. No, 1990. godine prelazi u njegovoga nasljednika, Socijaldemokratsku partiju Hrvatske. Postao je zagrebački gradski vijećnik 1995. godine, a nakon pada HDZ-a na parlamentarnim izborima 2000. kandidat je SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika. A na tim izborima pobjeđuje s 20 posto glasova. O Milanu Bandiću više doznajte na Wikipediji.

Tagged