milan bandić (1955-2021)

Milan Bandić bit će sahranjen na Mirogoju – u Gradu proglašen Dan žalosti

Milan Bandić je svojim dugogodišnjim i nesebičnim radom na čelu Zagreba trajno doprinio razvoju i boljitku života svih građana našeg Grada. A povodom iznenadne smrti zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević proglasila je srijedu, 3. ožujka 2021. godine Danom žalosti na području Grada Zagreba.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela. To su Gradska skupština Grada Zagreba, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Grad Zagreb vlasnik ili osnivač.


Na Dan žalosti neće se održavati priredbe zabavnog karaktera, a glazba koja će se emitirati na javnim mjestima trebala bi biti primjerena Danu
Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti.

Zbog očekivano velikog broja sugrađana koji će odati posljednju počast preminulom gradonačelniku Grada Zagreba, tijekom srijede, 3. ožujka, bit će povećan broj vozila na autobusnoj liniji 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Za građane izvan Zagreba, organiziran je prijevoz s istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma do groblja Mirogoj. Više informacija o Milanu Bandiću doznajte na Wikipediji.

Milan Bandić – posljednji ispraćaj na Mirogoju

Gradonačelnik Milan Bandić će biti sahranjen u srijedu, 3. ožujka 2021. godine u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj. Na oproštaju najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika govorit će njegova dugogodišnja suradnica i zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, koja će do izbora obnašati dužnost gradonačelnice.

Podsjetimo, gradonačenik je umro tijekom noći u nedjelju, 28. veljače 2021., u 66. godini života od posljedica srčanog udara. Pozlilo mu je kasno u subotu, nakon čega je kolima Hitne pomoći prebačen u Klinički bolnicu Sveti Duh. Uatoč velikim naporima medicinske ekipe postupak reanimacije bio je neuspješan.

Tagged