mihael zmajlović - sdp zagrebačka županija - 2021.

Mihael Zmajlović najavio kandidaturu za župana Zagrebačke županije

Mihael Zmajlović najavio je svoju kandidaturu za župana Zagrebačke županije, a predstavljanje je održao ispred hotela na Miramarskoj cesti u Zagrebu kao “simboličku kritiku aktualne vlasti koja ZG županijom upravlja iz centra Zagreba”. Dodajmo da će Zmajlović kampanju za Lokalne izbore 2021 voditi pod motom “Županija kakvu trebamo”.

“Na kraju smo jednog 20-godišnjeg razdoblja vlasti i modela upravljanja koji je Zagrebačku županiju učinio bezidejnom, neprepoznatljivom i nezanimljivom i samim stanovnicima. Imam znanje, iskustvo, motivaciju, emociju za stvaranje moderne, efikasne i poštene Županije, a imao sam i dosad sreće i čast služiti građanima i kao gradonačelnik Jastrebarskog i kao ministar zaštite okoliša i prirode”, rekao je Mihael Zmajlović i naglasio kako vjeruje da počinje vrijeme promjene u jednom od najperspektivnijih i najprosperitetnijih područja Hrvatske.

Stanovnici Zagrebačke županije gotovo uopće ne znaju da je Županija osnivač osnovnih i srednjih škola, domova zdravlja, hitne službe i niza drugih institucija od županijskih cesta do razvojne agencije. Trenutni župan je na vlasti već 20 godina, ali nema tog projekta za koji bi se moglo reći da je kapitalan i da je obilježio ovaj mandat.

“Zagrebačka županija treba promjene, konkretna ulaganja u infrastrukturu, turizam i poljoprivredu. Treba ljude koji će vratiti povjerenje u institucije, koji neće opraštati korupciju, ljude koji će raditi u interesu stanovnika. U Zagrebačkoj županiji moguć je standard bolji od prosjeka, inovativno i zdravo poduzetništvo, kvalitetno zdravstvo. No prije svega važno je imati plan i ne bojati se pitati stanovnike Županije što oni žele i kakvu Županiju trebaju”, istaknuo je Zmajlović i naglasio kako on nudi rješenja za ove probleme “utemeljene na viziji moderne i efikasne županije”.

Mihael Zmajlović ima podršku i predsjednika SDP-a Peđe Grbina

“Mihael je odličan kandidat za župana jer ima iskustvo u javnoj vlasti i iza sebe odlične rezultate. Dobro poznaje situaciju u Zagrebačkoj županiji, razumije potrebe stanovnika i ima snagu provesti potrebne promjene. SDP želi graditi bolju Hrvatsku, a to možemo jedino tako da gradimo bolju lokalnu i regionalnu vlast. U Zagrebačkoj županiji, nažalost, vlada stranka čije je vodstvo zagrizlo u klijentelizam i korupciju. Mi ćemo se protiv toga boriti odlučno i ustrajno jer naš konačni cilj je stvoriti sretnije, poštenije i solidarnije društvo“, rekao je Peđa Grbin.

Podršku Zmajloviću svojim su prisustvom pružili i Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog i Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca, Alen Prelec, načelnik Brdovca, Željko Filipović, načelnik Općine Kloštar Ivanić, Sanja Iveković Horvat, zamjenica gradonačelnika Samobora, aktualna zamjenica župana Nadica Žužak te brojni drugi dužnosnici SDP-a Zagrebačke županije. Više informacija o SDP-u Zagrebačke županije doznajte na mrežnim stranicama na adresi zagrebacka.sdp.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -