mato čičak - hdz zagrebačka županija - 2019.

Mato Čičak pozvao članove županijske Skupštine da se odreknu naknada

Predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak pozvao je sve članove Županijske skupštine da se uključe u akciju “Pomoć gospodarstvenicima s područja Zagrebačke županije“. Poziv je upućen vijećnicima da se odreknu neto iznosa naknade za travanj, svibanj i lipanj 2020. godine. Iz tog fonda će se uplaćivati novčana sredstva poduzetnicima kao pomoć u prevladavanju krize uzrokovane koronavirusom.

Podsjetimo, Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, 1. travnja 2020. godine donio je odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji “Pomoć gospodarstvenicima”. Župan je i sam uplatio iznos svoje mjesečne plaće za ožujak, a isto su napravili i njegovi zamjenici. U Fond će se preusmjeriti i uskrsnice i regresi svih djelatnika Zagrebačke županije u iznosu od 740.000 kuna. Dodajmo da su u tijeku sa socijalnim partnerima vezanim za smanjenje plaća djelatnicima. A ušteda, tj. razlika u plaćama bit će usmjerena u spomenuti Fond.

Župan Kožić i predsjednik Skupštine Čičak pozivaju i gradove i općine, trgovačka društva i ustanove u vlasništvu Županije, ali i sve zainteresirane da daju svoj doprinos. Pomoći možete uplatom u Proračun Zagrebačke županije na račun HR 8623400091800001006 (pozivom na broj odobrenja HR68 7358 – OIB uplatitelja – 3).

Spomenimo da je u tijeku izrada rebalansa proračuna Županije. Namjera je da on u potpunost bude usmjeren na zdravstveni sustav, poduzetnike i poljoprivrednike. Mjere u gospodarstvu se prilagođavaju nenadanoj situaciji, a cilj im je očuvanje radnih mjesta i likvidnosti. Smisao pomoći je “olakšavanje pokretanja obustavljene poslovne aktivnosti kod poduzetnika kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom obustavljena gospodarska aktivnost”.

S obzirom da Zagrebačka županija ima najveći broj OPG-ova u državi, time ima i snažan potencijal u segmentu poljoprivredne proizvodnje. Zato će već otvoreni natječaj u sektoru poljoprivrede vrijedan 6,5 milijuna kuna ostati otvoren do daljnjeg. Putem njega poljoprivrednici i proizvođači hrane mogu ostvariti bespovratnu potporu. Ona iznosi do 150.000 kuna uz intenzitet potpore od 30% do 70% prihvatljivih troškova. Više o ZG županiji doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi zagrebacka-zupanija.hr.

Tagged