maksimilijan šimrak | hdz zagreb | 2022.

Maksimilijan Šimrak postaje zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a zamijenit će Davora Filipovića koji postaje ministar gospodarstva

Maksimilijan Šimrak, mladi pravnik i predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) novi je zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Šimrak ulazi u Gradsku skupštinu umjesto Davora Filipovića, koji je nedavno izabran za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja. Podsjetimo, Filipović je na prošlim gradskim izborima bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika. U toj utrci je završio u prvom krugu na četvrtom mjestu, iza Tomislava Tomaševića, Miroslava Škore i Jelene Pavičić Vukičević.

Šimrak, koji je 2021. godine izabran za novog predsjednika Mladeži HDZ-a, čime je ujedno postao i članom Predsjedništva HDZ-a, bit će najmlađi zastupnik u Klubu zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. A sam Šimrak je napomenuo kako su u fokusu njegovog rada “mlade generacije, njihovo obrazovanje, stambeno zbrinjavanje kao i uključivanje mladih na tržište rada”.

“Kao glas mladih jasno ću, vjerodostojno, odgovorno i transparentno zastupati naše politike i vrijednosti. Sve u cilju kako bi naš voljeni grad pretvorili u modernu metropolu i život u njemu napravili po mjeri mladih. Grad Zagreb mora biti u stanju provesti uspješne politike hrvatske Vlade predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem. Naime, ona je osigurala brojne mjere koje su direktno utjecale na kvalitetu naših života, obrazovanja i mogućnosti zaposlenja i stambenog zbrinjavanja. To će mi biti nit vodilja kao novoizabranom zastupniku, kao mladoj osobi, ali i kao Zagrepčaninu”, rekao je Maksimilijan Šimrak. Više o aktivnostima MHDZ-a doznajte na mrežnim stranicama na adresi mhdz.hr.

VIDEO: Maksimilijan Šimrak | MHDZ.tv #01

Tagged