koronavirus testiranje - dom zdravlja trnje - kruge, zagreb - ožujak 2021.

Koronavirus u Zagrebu jenjava – u srijedu, 16. lipnja, zarazilo se 23 osobe

U srijedu, 16. lipnja 2021. godine, broj novooboljelih osoba koji su dobili koronavirus je 23. Tijekom istog dana oporavile su se 33 osobe, dok je ukupan broj ozdravljenih 68.535. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađen je 461 uzorak, od kojih je 13 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 26 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za devet osoba. Od 26 obrađenih pozitivnih osoba, osam je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 15 osoba su kontakti COVID+ osoba.


Za jednu je osobu obrada još u tijeku. Jedna je osoba korisnik doma za starije, a jedna je osoba izložena prilikom boravka u zdravstvenoj ustanovi. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata potvrđena su tri novooboljela korisnika.

Tijekom proteklog dana je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije određena za 23 učenika.U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba. Tijekom jučerašnjeg dana cijepljeno je 7.311 osoba. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 133 aktivna slučaja. Više o bolesti koju uzrokuje koronavirus više doznajte više na Wikipediji.

Tagged