koronavirus - misli na druge, cijepi se!

Koronavirus u Zagrebu 9. travnja dobilo 594 osobe – ukupno 3019 bolesnih

U petak, 9. travnja 2021. godine ukupan broj osoba koje su dobile koronavirus u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 594. Ukupno je do sada bilo zaraženo 50.153 Zagrepčana. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1216 testiranja na SARS-CoV-2 i 347 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 713 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 760 osoba.

Od 713 obrađenih pozitivnih osoba: 241 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 367 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 54 osobe je još u tijeku, a dvije su osobe doputovale iz BiH. 10 osoba su djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.


Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod 24 osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Devet je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine. Kod četiri su osobe moguće mjesto izloženosti vjerska okupljanja.

  • PROČITAJTE VIŠE: COVID-19 (ili koronavirusna bolest) je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirano je sedam novooboljelih korisnika i četiri djelatnika. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod dva učenika i tri nastavnika osnovnih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 50 učenika. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.019 aktivnih slučajeva.

Tagged